Ukoliko ste ljubitelj čvaraka, onda ćete obožavati ovu slanu štrudlu
Potrebno je:
450-50 gr brašna 200 ml kiselog mleka 100 ml mleka 15 gr kvasca 1 kašičica šećera malo soli 1 jaje 1 žumance za premazivanje 100 gr mlvevenih čvaraka 100 gr šunke
Priprema:
U mleku razmrviti kvasac dodati šečer pa kad kvasac nadodje sipati u vanglu ubaciti jaje kiselo mleko brašno dodatavi kao i malo soli da testo bude glatko ne mnogo tvrdo. Pokriti da naraste pa ga istresti na sto malo ga obraditi rukama pa ga ponovo pokriti da odmori 15 min. Cvarke i šunku usitniti u blenderu i još malo rikama. Razviti testo pola cm pa ga premazati čvarcila i šunkom. Uviti u štrudlu i staviti u uzani pleh obloženen pek papirom. Ostaviti pokrivenu štrudlom 20 min, pa premazati žumancetom. Rernu ugrejati na 200 stepeni C pa smanjiti na 180 i peći štrudlu oko 40-45 min.
Seći isključivo ohladjenu. Fantazija od štrudle bolja nego pogačice sa čvarcima.
Kurir.rs/Bakina kuhinja/M.M.