SLANA ŠTRUDLA SA ČVARCIMA I ŠUNKOM! Lako se priprema, prste da POLIŽEŠ!
Foto: Printscreen/Bakina kuhinja

recept

SLANA ŠTRUDLA SA ČVARCIMA I ŠUNKOM! Lako se priprema, prste da POLIŽEŠ!

Žena -

Ukoliko ste ljubitelj čvaraka, onda ćete obožavati ovu slanu štrudlu

Potrebno je:

450-50 gr brašna 200 ml kiselog mleka 100 ml mleka 15 gr kvasca 1 kašičica šećera malo soli 1 jaje 1 žumance za premazivanje 100 gr mlvevenih čvaraka 100 gr šunke

Priprema:

U mleku razmrviti kvasac dodati šečer pa kad kvasac nadodje sipati u vanglu ubaciti jaje kiselo mleko brašno dodatavi kao i malo soli da testo bude glatko ne mnogo tvrdo. Pokriti da naraste pa ga istresti na sto malo ga obraditi rukama pa ga ponovo pokriti da odmori 15 min. Cvarke i šunku usitniti u blenderu i još malo rikama. Razviti testo pola cm pa ga premazati čvarcila i šunkom. Uviti u štrudlu i staviti u uzani pleh obloženen pek papirom. Ostaviti pokrivenu štrudlom 20 min, pa premazati žumancetom. Rernu ugrejati na 200 stepeni C pa smanjiti na 180 i peći štrudlu oko 40-45 min.

Seći isključivo ohladjenu. Fantazija od štrudle bolja nego pogačice sa čvarcima.

štrudla
foto: Printscreen/Bakina kuhinja

Kurir.rs/Bakina kuhinja/M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track