MEKANI BISKVIT PUNJEN KREMOM I PRELIVEN ČOKOLADNOM GLAZUROM: Jednostavno se priprema, a ukus je neverovatan!
Foto: Printcreen/cooking.rs

recept

MEKANI BISKVIT PUNJEN KREMOM I PRELIVEN ČOKOLADNOM GLAZUROM: Jednostavno se priprema, a ukus je neverovatan!

Žena -

Veoma jednostavno se pripema, a ukus je neverovatan.

Sastojci:

Za biskvit:

4 jaja prstohvat soli 150g šećera 10g vanilin šećera 200 ml mleka 100ml ulja 200g brašna 1 kašičica praška za pecivo 2 kašičice eurokrema

kolač
foto: Printcreen/cooking.rs

za Glazuru:

200ml slatke pavlake 100 g čokolade (za kuvanje)

Priprema:

Možete odmah da uključite rernu na 200 C da se greje. Mikserom umutite jaja sa prstohvatom soli. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Mutite mikserom 3-4 minuta, a zatim dodajte ulje i mleko, pa nastavite sa mućenjem još minut. U smesu prosejte brašno sa praškom za pecivo, pa na najslabijoj brzini mikserom sjedinite sve sastojke.

Tepsiju 30x20cm namažite uljem i pospite brašnom, a zatim izlijte umućenu smesu.

Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Čačkalicom proverite da li je biskvit pečen. Pečen biskvit pokrijte folijom ili krpom i ostavite da se ohladi. Kašičicom izvadite 12 krugova iz biskvita i stavite u činiju. Izvadjene delove prstima izmrvite, pa dodajte 2 kašičice Eurokrema. Sjedinite, pa smesom popunjavajte rupe u biskvitu.

Za pripremu glazure:

U šerpicu sipajte 200 g slatke pavlake i 100 g čokolade, pa otopite na šporetu. Prelijte preko kolača, pa ostavite najmanje 3 sata na hladnom. Kolač secite na kocke.

kolač
foto: Printcreen/cooking.rs

Kurir/cooking.rs/M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track