3 FRIZURE KOJE PODMLAĐUJU: Najbolja opcija je KRAĆA KOSA, profesionalci dali VRHUNSKE IDEJE! (FOTO)
Foto: Profimedia

novi trendovi

3 FRIZURE KOJE PODMLAĐUJU: Najbolja opcija je KRAĆA KOSA, profesionalci dali VRHUNSKE IDEJE! (FOTO)

Žena -

Da se razumemo, duga kosa je divna i prekrasna, ali treba dosta vremena i živaca za njeno održavanje. Svakako, profesionalci iz ove oblasti su jednoglasni kada je u pitanju dužina kose - ako želite da se podmladite, kratka kosa je najbolja opcija.

Naravno, treba naći i pravu frizuru, što nije uvek lako. Postoji i onaj momenat da kada nađemo idealnu frizuru ne želimo da je menjamo dugo vremena. Sa druge strane, osmelite se i probajte nešto novo. Na primer, ako imate dugu kosu probajte produženi bob jer ta frizura je jedna od onih koje podmlađuju.

Ako ne volite kratku kosu, ova frizura srednje dužine je odličan izbor za vas. Odgovara svim ženama, bez obzira na godine. Elegantna je, produžuje vrat vizuelno, naglašava crte lica i ono najbitnije, pomlađuje vas.

Ako želite ovakvu frizuru, kosa treba da bude do ramena ili malo ispod. Dok će vam ravna kosa dati malo ozbiljniji izgled, lokne će ublažiti crte lica.

Ako ipak niste za šišanje, uvek možete eksperimentisati sa šiškama. One i "mekani" slojevi kose padaju oko očiju i uokviruju lice. Šiške će naglasiti oči, ali bitno je da ih ne skratite previše. Upravo taj okvir napravljen od šiški i kraćih pramenova kose oko lica daju nežan i mekan izgled.

Za ovu frizuru su najbolji izbor lagane i nežne lokne ili razbarušena kosa jer će ravna frizura delovati previše ozbiljno i moguće je da ćete postići upravo suprotan efekat.

Poslednji predlog koji možete isprobati je kratka kosa s volumenom. To je kratka kosa koja je malo gušća otpozadi. Upravo ćete s tim volumenom postići mlađi izgled. Kada skratite kosu na ovu dužinu, ona postaje gušća prirodno. Ali, možete koristiti i feniranje, viklere i preparate za negu kose za dodatnu gustinu. Za efekat podmlađivanja možete birati između lokni i skroz ravne kose u ovom slučaju.

Bonus video:

(Kurir.rs/Vecernji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track