NAJSOČNIJA BAKLAVA U KOJOJ NE IDE NI GRAM ORAHA! Grci je prosto obožavaju, a RECEPT je suvo zlato
Foto: Profimedia

poslastica

NAJSOČNIJA BAKLAVA U KOJOJ NE IDE NI GRAM ORAHA! Grci je prosto obožavaju, a RECEPT je suvo zlato

Žena -

Recept za grčku baklavu u koju ne idu orasi, ali zato ide mnogo soka od pomorandže će vas oduševiti.

Grčka baklava

Potrebno je:

ZA KORU

  • šolja od 250 ml brašna
  • šolja griza
  • pola šolje šećera
  • 2 jajeta
  • prašak za pecivo
  • šolja mleka
  • 125 maslaca ili margarina,
  • sok od pomorandže
  • korica pomorandže

ZA PRELIV

  • pola šolje vode
  • pola šolje šećera
  • sok od pomorandže
  • korica pomorandže
  • pomorandža isečena na kolutove

Priprema: Umutite šećer i maslac, pa im postepeno dodajte jaja, sok i mleko. Dodajte i brašno pomešano s praškom za pecivo i griz, pa sve dobro izmešajte varjačom. Smesu sipajte u podmazan i brašnom posut pleh i pecite oko 45 minuta na 180 stepeni. Pomešajte sve sastojke za sirup i kad počne da vri, kuvajte šest minuta. Vrućim sirupom prelijte prohlađen kolač, pa kad se ohladi, stavite ga u frižider na nekoliko sati.

baklava
foto: Profimedia

kurir.rs/blicžena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track