NOVI TREND ZA FARBANJE ZA KOJIM ŽENE LUDE: Kosa izgleda prirodno, a frizeri ovu boju zovu KORNJAČIN OKLOP!
Foto: Profimedia

drugačije

NOVI TREND ZA FARBANJE ZA KOJIM ŽENE LUDE: Kosa izgleda prirodno, a frizeri ovu boju zovu KORNJAČIN OKLOP!

Žena -

Kada se bira boja za farbanje kose, treba voditi računa o mnogim stvarima: tenu, boji očiju i to nije nimalo lak zadatak. Takođe, ako ne bojite celu kosu već želite samo pramenove ili nijansiranje, najbolje je posavetovati se sa frizerom oko detalja.

Ako niste fan drastični promena, ovaj trend je savršen za vas. Rezultat je raskošna i efektna boja kose, promenjen imidž ali bez drastičnih koraka kao što su blajhanje ili dugine boje. Trend se zove "tortoiseshell" tj. boja kose je poput kornjačinog oklopa. Izgleda prirodno, a opet zanimljivo i drugačije.

Ovaj trend se najpre pojavio u industriji manikira, da bi kasnije zaživeo i u frizerskoj branši. Da bi se dobila boja kornjačinog oklopa treba pomešati nijanse tamne čokolade, karamele, ambera i bronze. Da bi se dobio pun efekat ovaj miks je najbolje uraditi balajaž tehnikom tj. kombinovati svetlije i tamnije tonove.

Najbolje je da nijanse budu tople, a sa frizerom se posavetujte da li želite da farbate celu kosu, pramenove ili samop vrhove. Igrajte se i napravite promenu, koja nije drastična ali je veoma zanimljiva.

BONUS VIDEO:

(Kurir.rs/A.M/Vecernji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track