FRIZURE DEVEDESETIH KOJE MOGU DA SE NOSE I DANAS: Ne pratite trend, budite trend! (FOTO)
Foto: Profimedia

moda devedesetih

FRIZURE DEVEDESETIH KOJE MOGU DA SE NOSE I DANAS: Ne pratite trend, budite trend! (FOTO)

Žena -

Devedesete su bile veoma dinamična decenija. Izlazak iz čudnih osamedesetih, kriza, pad komunizma, ogromne kose i spandeks materijali. Devedesete su donele svoju modu, šminku, frizure. Ovog puta vam donosimo frizure koje se bez problema nose i danas. Ponekad ne treba pratiti trendove, već biti svoj i napraviti trend.

Ravna kosa do ramena

Niko je bolje nije nosio od Britni Spirs, iako je ona tih godina često menjala frizure. Za potpun izgled devedesetih nedostaje neki sedefasti sjaj i sjajna, metalik plava senka. Može se nositi i danas, a ovakve frizure podmlađuju.

Britni Spirs
foto: Profimedia

Cveće u kosi

Naravno da nije jedna lista ne množe proći bez ovog simpatičnog trenda. Devedesetih ga je nosila Dru Barimor i poprilično ga je ispromovisala. Stavite ružu ili belu radu u kosu i uživajte. Naravno, cveće se najbolje slaže uz lokne.

Dru Barimor
foto: Profimedia

Kratka kosa

Piksi trend nikada nije izašao iz mode, samo je dužina varirala. Devedesetih smo ga uvek povezivali uz Vinonu Rajder. Ona je ponosno nosila kratku kosu i stajala joj je fenomenalno.

Vinona Rajder
foto: Profimedia

Lokne

Lokne i naravno Sara Džesika Parker. Ona ih je nosila u čuvenoj seriji i osim cipela, to je bio njen zaštitni znak. Nekad je imala više lokni, nekad manje, nekad su to bili samo talasi, ali je svakako izgledala odlično. Eto inspiracije za laganu frizuru.

Sara Dzesika Parker
foto: Profimedia

''Rejčel''

Kada se priča o frizurama devedesetih, zaista je nemoguće ne pomenuti čuvenu frizuru iz serije ''Prijatelji''. Ona je ušla u kolektivnu svest ljudi u tolikoj meri da je ona jedan od prepoznatljivih detalje te dekade. Mnogo devojaka išlo kod frizera i želelo baš ovakvu frizuru, a Dženifer Aniston u početku uopšte nije volela ovaj stil. Ono što je najlepše, ovu frizuru možete nositi i danas i da ne budete demode.

Dženifer Aniston
foto: Profimedia

Potražite inspiraciju u nekoj od ovih frizura i znajte da sami kreirate svoj stil, bez obzira šta je trenutno u modi. Uostalom, moda se vraća i nije isključeno da će neka od ovih frizura biti totalno in.

BONUS VIDEO:

(Kurir.rs/A.M./Whowhatwear)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track