PRIPREMITE KROMPIR NA FRANCUSKI NAČIN: Podseća na musaku, ali je mnogo UKUSNIJI! RECEPT
Foto: Pritnscreen

sjajno

PRIPREMITE KROMPIR NA FRANCUSKI NAČIN: Podseća na musaku, ali je mnogo UKUSNIJI! RECEPT

Žena -

Majstorski pripremljen krompir koji će odmah nestati sa tanjira, a mnoge podseća i na musaku.

Sastojci

1-1,2 kg krompira 250 g dimljene kobasice 3 kuvana jajeta 100 g kačkavalja

Za preliv:

2 jajeta

1 jogurt (180ml) 1 kisela pavlaka (20%mm-180ml) so, biber

Priprema:

Krompir skuvajte u komadu, pa kada se prohaldi isecite na kolutove. U podmazanu tepsiju poređajte red krompira, posolite i pobiberite. Preko stavite kobasicu i jaja isečene na kolutove. Raspored po vašoj želji. Kačkavalj izrendajte, pa stavite 1/3 preko i poslednji sloj je krompir. Posolite i pobiberite.

Umutite jaja, dodajte jogurt, kiselu pavlaku i preostali kačkavalj. Posolite i sjedinite. Prelijte preko jela. Pecite na 180°C 30-35 minuta.

Krompir
foto: Pritnscreen

Kurir.rs/I.B.

BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track