Ne samo što je ukusno već vam i čuva imunitet. Probajte i uverite se sami
Sastojci:
1 glavica belog lukaso po želji 5 kašika ulja 3 kašike sirćeta 400 ml mlake vode 2-3 male ljute pečene papričice peršun po želji
Priprema:
Beli luk očistite i operite. Stavite ga u drvenu činiju za pasiranje (avan) a može i u blender. Dodajte so. Pasirajte ga dok ne dobijete glatku smesu kao majonez (možda će trajati malo duže ali TAJNA je u dugom pasiranju). Dodajte ulje i mešajte da se sve ujednači. Postepeno dodajte sirće i sve mešajte. Zatim dodajte mlaku vodu i dobro promešajte. Stavite ljute papričice i sitno naseckan peršun.
Napomena:
Sastojke možete povećati ili smanjiti, zavisi od ukusa. Čuva se u frižideru.
Kurir.rs/Stvar ukusa/M.M.