POZNATI SLATKIŠ NA DOMAĆI NAČIN, UKUS-BOLI GLAVA: Trouglasta poslastica koju ćete pojesti brzinom svetlosti!
Ilustracija, Foto: Profimedia

recept

POZNATI SLATKIŠ NA DOMAĆI NAČIN, UKUS-BOLI GLAVA: Trouglasta poslastica koju ćete pojesti brzinom svetlosti!

Žena -

Ako vam ovaj dezert izgleda poznato, to je zato što je ovo recept za domaću verziju Toblerona. Lako ga je napraviti, a oduševiće celu porodicu. Oni koji su probali, kažu da je veoma ukusna poslastica.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen/Youtube/Yummy

Sastojci:

8 kašika vode

pola šolje maslaca ili putera

2/3 šolje crne čokolade

1 šolja lešnika (treba ih iseckati)

1,5 šolja mlevenih lešnika

1 šolja šećera u prahu

šolja je od 250 ml

Priprema:

Rastopite šećer i vodu pa u tome otopite maslac i zatim čokoladu. Dodajte lešnike i dobro promešajte. Smesnu zatim oblikujte u trougliće pomoću aluminijumske folije. Stavite kratko u ledaru ili zamrzivač da bi se smesa dobro stegla. Prelijte čokoladom.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen/Youtube/Yummy

(Kurir.rs/A.M.)

BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track