Najnovije vesti

NJOJ JE FRIDA KALO UZOR: Eldina se godinu dana ne BRIJE, a pincetu je bacila, nijednu dlaku sa tela nije uklonila (FOTO)
Foto: Profimedia

rekla ne žiletima i pinceti

NJOJ JE FRIDA KALO UZOR: Eldina se godinu dana ne BRIJE, a pincetu je bacila, nijednu dlaku sa tela nije uklonila (FOTO)

Žena

Eldina Jaganjac (31) rešila je da ne čupa obrve i brije nausnice. Ova učiteljica iz Kopenhagena je razmišljala o tome zašto bi žene to motrale da rade, dok je to muškarcima potpuno ostavljeno kao opcija. Ta frustracija je rasla godinama, pogotovo očekivanja modernog društva od žena kada je u pitanju izgled. 

Eldina Jaganjac
foto: Profimedia

Ona se zapitala zašto bi žene morale da sklanjaju sve dlake sa tela - od obrva, nausnica, pazuha, nogu  i intimnih delova, a muškarci ne moraju? Izrevoltirana, Eldina je marta prošle godine je rekla jedno veliko "ne" žiletima, epilatorima, vosku, pincetama i rešila da neće više da sklanja dlake sa svog tela. 

Eldina Jaganjac
foto: Profimedia

Kaže da se ne obazire na to kako izgleda, ali da još mora da se nosi sa muškim ružnim, komentarima na ulici, koji joj dobacuju da počupa to ili bulje u njene obrve kao da ima treću oko. Nju to ne pogađa jer joj je to upravo filter i tačno zna sa kim ne treba da bude. 

Ovako je izgledala pre nego što je prestala da sklanja dlake sa lica i tela
Ovako je izgledala pre nego što je prestala da sklanja dlake sa lica i telafoto: Profimedia

- Pre nego sam pustila obrve da izrastu toliko da se spoje, razmišljala sam kako to da na muškarcu niko neće primetiti, niti komentarisati, ali će sa druge strane ženama odmah biti rečeno da uklone dlake. Ranije sam se osećala veoma nervozno kada je trebalo da izađem iz kuće, a da mi obrve nisu počupane i nisam išla u teretanu ako mi noge nisu obrijane - rekla je učiteljica. 

Dodala je i da je izabrala da se fokusira na bitne ciljeve i zadatke koje treba da uradi i postigne, a da mnogo manje obraća pažnju na to kako izgleda. Kaže da joj je u početku bilo neprijatno, ali sada je veoma zadovoljna sobom.

Eldina Jaganjac
foto: Profimedia

Frida Kalo je čuvena meksička slikarka, koja je osim izuzetne umetnosti bila poznata kao feministkinja i žena koja nije čupala obrve i brijala se. Ona je bila predvodnica modernog i nadrealnog slikarstva u Meksiku. Često je slikala svoje autoportrete gde je prikazivala emocije. Njen život i umetnost su radnja istoimenog filma u kome je njen lik oživela Salma Hajek. 

Frida Kalo
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./Unilad)

BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...