BEZ DOMAĆE SUPE NAŠE BAKE NISU MOGLE DA ZAMISLE RUČAK One su znale zašto je dobro jesti je SVAKI DAN, evo od čega su je pravile
Foto: Profimedia

čuva zdravlje

BEZ DOMAĆE SUPE NAŠE BAKE NISU MOGLE DA ZAMISLE RUČAK One su znale zašto je dobro jesti je SVAKI DAN, evo od čega su je pravile

Žena -

U zdravoj ishrani, važno je unositi vitamine, cink, magnezijum, ali mnogi zaboravljaju i kolagen, strukturalni protein koji je usko vezan sa raznim tkivima u organizmu.

Dobri izvori kolagena su riba, piletina, belanca, povrće crvene i žute boje, ali i moćni saveznik imuniteta beli luk. Ako vas zanima koji je recept u koji biste skoro sve to mogli da stavite, odgovor je - domaća supa!

Pravljenjem domaće supe od mesa i kostiju kolagen se izvlači maksimalno iz namirnica, i čak su i naše bake pričale da supa "leči".

Supu možete pripremiti sa rezancima i knedlama, ali je možete i pijuckati tokom dana, kolagen u njoj pomaže da se obnovi sluzokoža sistema za varenje koji je veoma važan za zdravlje celog organizma.

Kolagen će pomoći da se sistem za varenje, u kojem žive zdrave bakterije koje regulišu i naš imunitet, oporavi i pripremi za sve što ga čeka u stresnim periodima. Umanjiće upalne procese i regulisaće dobro varenje. Osim toga, kolagen je važan i za kožu, kosu, nokte ali i zglobove.

supa
foto: Shutterstock

kurir.rs/mondo

BONUS VIDEO

01:43

SLATKA ČESNICA: Vojvođanski božićni kolač od koga će vam poći voda na usta (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track