NESTALO VAM JE SUVOG ŠAMPONA, RADNJE NE RADE I ŠTA SAD? Ovo su 5 alternativa uz koje ćete dobiti ČISTU i LEPRŠAVU KOSU!
Foto: Profimedia

odlične zamene

NESTALO VAM JE SUVOG ŠAMPONA, RADNJE NE RADE I ŠTA SAD? Ovo su 5 alternativa uz koje ćete dobiti ČISTU i LEPRŠAVU KOSU!

Žena -

U ovom stresnom i brzom vremenu, svima se desio loš dan kada jekosa u pitanju ili jednostavno nije bilo vremena za pranje, a treba otiči na posao ili neki bitan događaj. Tada se obično uzima suvi šampon za pranje kose koji vraća volumen i lepršavost. Zvuči odlično, pogotovo što se tim proizvodom produžava "život" čiste kose.

Na nesreću, radnje su zatvorene, a šampona nema. Šta učiniti? Postoje alnernative koje će pomoći i sigurno imate bar jednu od njih u svom domu.

Online kupovina, Hangar, Losion, Nega, Opadanje kose, Volumen, Koren, Kosa, Dlaka, Šampon, Balzam, Mystic Nails, Thick and Shiny
foto: Profimedia

Bebi puder

I pre suvog šampona je postojao bebi puder koji je bio spas za masnu kosu. Jeftino, brzo i lako sredstvo za brzinsko sređivanje prljave kose. Puder samo poprašite po koži glave i utrljajte. Kosu potom dobro iščešljajte kako bi beli trag u kosi nestao. Ukoliko nemate ni bebi puder u kupatilu, isto ovo možete uraditi i sa transparentnim praškastim puderom za šminkanje.

Bebi puder, Dečiji puder, Puder
foto: Profimedia

Gustin i kakao

Nije iznenađenje da nam neki proizvodi iz kuhinje mogu pomoći u svakodnevnim trikovima za lepotu. Ukoliko ste brineta mešavina 1/4 šoljice gustina i 1/4 šoljice kakaa u prahu učiniće vašu kosu čistom. A za devojke koje imaju svetliju kosu umesto kakaa stavite 1/4 šoljice sode bikarbone. Sve dobro smućkajte i potom nanesite na koren kose, potom kosu dobro raščešljajte.

Papirići za matiranje kože

Ovi papirići vrlo su delotvorni za matiranje i drugih masnoća, ne samo onih sa kože lica. Sve što treba da uradite jeste da napravite razdeljak i dobro utisnete papirić za blotovanje uz koren. Uradite to u više sekcija i dobićete mat efekat kose tek toliko da izdržite do sledećeg pranja.

četka, kosa, frizura
foto: Profimedia

Glina u prahu

Deluje kao savu šampon i pritom ostavlja i miris u kosi. Zbog sastojka koji sadrži koji se naziva silica koja skida masnoću sa temena glave i daje lepršavi efekat kosi. Za bolji efekat pomešajte mleko u prahu i glinu kako biste imali kosu mekanu na dodir i raskošan volumen.

Antibrakterijski gel za ruke

Ovaj proizvod postao nam je nezamenljivi saputnik od prošle godine. Sigurno niste ni slutili da ga možete koristiti u hitnim slučajevima da rešite problem masne kose. Samo iscedite malo gela u ruku i prođite prstima po temenu glave. Alkohol je taj koji upija višak masnoće. Pošto ovi proizvodi poseduju najmanje 60-70% alkohola, nemojte preterivati sa čestom upotrebom u ove svrhe.

kosa
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./Wanted)

BONUS VIDEO:

00:37

LUKS MAŠINA JURI AUTOPUTEM! Ana Korać se snimala dok vozi AUTOMOBIL koju je dobila na POKLON, Instagram gori! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track