ONLAJN TRIKOVI ZA ČIŠČENJE ZA KOJE PROFESIONALCI KAŽU DA STVARNO DELUJU: Kako očistiti prozore i izboriti se sa kamencem
Ilustracija, Foto: Shutterstock

stvarno radi

ONLAJN TRIKOVI ZA ČIŠČENJE ZA KOJE PROFESIONALCI KAŽU DA STVARNO DELUJU: Kako očistiti prozore i izboriti se sa kamencem

Žena -

Društvene mreže su posebno bogate trikovima za jednostavnije i uspešnije čišćenje kojih teško da bi se čovek sam setio. Dva stručnjaka za čišćenje je ocenilo najčešće spominjane trikove na Internetu i procenilo jesu li uopše vredni truda.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Frustrirajuće je nakon čišćenja ugledati prljavo mesto do kog je veoma teško doći. Ali, nije li to uvek slučaj sa žljebovima za klizne prozore i vrata? Čini se da je ovaj problem lako rešiv, barem tako prikazuje video objavljen na TikToku.

- Uzmite običan kuhinjski sunđer, stavite ga na prozorski okvir, označite markerom gde je svaki urez, izrežite proreze u sunđeru sklapelom i krenite - kaže David Flaks, potpredsednik operativnog dela u fabrici specijalizovanoj za prozore.

- Ako su vam žljebovi posebno prljavi, napravite dva sunđera kako biste vlažnim, a zatim suvim sunđerom, temeljno očistili ta područja - objašnjava on.

Kaže da na mokar sunđer možete dodati i razređeni sapun za posuđe ili vaše omiljeno višenamensko sredstvo za čišćenje za dodatnu snagu u borbi protiv prljavštine.

Sa vremenom će se u kuvalu ili ketleru nakupiti mineralne naslage u obliku tvrdog, belog i mutnog premaza. Tehnički je bezopasan, ali naslage minerala nisu baš lepe da se vide, a mogu uticati i na ukus vode. Srećom, odstranjivanje kamenca je prilično jednostavno.

Korisnica TikTok-a snimila je svoj trik kojim veoma dobro rešava problem. Potrebna su joj tri sastojka i minimalno napora.

Jednostavno kombinujte otprilike jednu ili dve šolje leda sa jednom šoljom sirćeta i malom kašikom jodirane soli, a zatim pustite da se smesa odstoji 30 minuta.

- Sirće je jedan od najpopularnijih, ekološki prihvatljivih i svestranih proizvoda za čišćenje, zato nije čudno da ono deluje i na unutrašnjost kuvala za vodu - izjavila je Lian Stapf, glavna marketinška direktorka kompanije "Uprava za čišćenje".

Uz to, blag i abrazivan kvalitet soli i leda pomaže u uklanjanju svih naslaga.

(Kurir.rs/A.M./24satahr)

BONUS VIDEO:

01:47

PETAR BOŽOVIĆ DOBITNIK DOBRIČINOG PRSTENA: Teret je veliki, ne bih se svađao ni sa Frojdom ni sa Jungom (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track