ČESTO PERETE KOSU, MNOGO JE MASNA I POJAVLJUJE SE PERUT? Utrljajte ULJE u kosu pre pranja, nećete verovati kako DELUJE!
Foto: Profimedia

hit

ČESTO PERETE KOSU, MNOGO JE MASNA I POJAVLJUJE SE PERUT? Utrljajte ULJE u kosu pre pranja, nećete verovati kako DELUJE!

Žena -

Često perete kosu? Mnogo je masna, a pojavljuje se i perut? Evo kako da rešite te probleme.

Svi koji pate zbog masne kose veruju da moraju da izbegavaju sve jače preparate za negu. Zbog toga se često dešava da im teme bude masno a vlasi tanke, lomljive i krajevi ispucali.

kosa, plavuša, frizura
foto: Profimedia

Najčešće je razlog tome predrasuda da će ulje za negu dodatno zamastiti kosu i da tek onda nećete moći da se izborite sa problemom zbog kojeg je, sigurno, često perete.

Međutim, odabrano ulje deluje zapravo suprotno. Kad ga utrljavate u kožu glave, time pružate dodatne hranljive materije korenu kose i lojne žlezde dobijaju "informaciju" da mogu da smanje lučenje supstanci za zaštitu vlasi. Ako kožu glave isušujete, ove žlezde će biti podstaknute da pojačaju rad i davaće više masti.

Ulje obavezno utrljavajte pre pranja kose. Lagano ga umasirajte, jer će ono najbolje rastvoriti sve prljavštine. Takođe, odvojiće i odumrle ćelije kože koje bi se inače mogle pretvoriti u perut. Ne zaboravite, masnoća se najlakše rastvara drugom masnoćom.

Tek posle desetak minuta, kad proces bude završen, operite kosu na uobičajen način.

Koristite kvalitetna ulja za kosu - najbolje bademovo, ricinusovo, kokosovo ili arganovo. Najbolje je da ulje ugrejete u činijici (možete je spustiti u veću činiju sa vrućom vodom), a zatim zahvatate pomalo tupferom i utapkate u koren. Masirajte vrhovima prstiju koliko vam prija.

kosa, kratka kosa, frizura, devojka, žena
foto: Profimedia

Kurir.rs/Lepa i Srećna/M.M.

BONUS VIDEO:

01:37

Bebi Dol o Evroviziji u Rimu 1991

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track