OVIH 6 PRIRODNIH NAČINA ĆE UBLAŽITI UPALU NAKON BRIJANJA: Smiruju kožu, zaustavljaju bakterije i umiruju IRITACIJE!
Foto: Shutterstock

Bez svraba i crvenila

OVIH 6 PRIRODNIH NAČINA ĆE UBLAŽITI UPALU NAKON BRIJANJA: Smiruju kožu, zaustavljaju bakterije i umiruju IRITACIJE!

Žena -

Brijanje je najbolji i najjeftiniji način da se rešite suvišnih dlačica, ali se često završi frustracijom zbog urastanja dlaka, usled čega se oko korena dlake mogu stvoriti neprijatne upaljene kvržice. To će narušiti izgled sveže obrijanog lica ili bilo kog drugog dela tela. Zato treba imati na umu da s brijanjem ne treba preterivati, odnosno da nije zdravo brijati se prečesto.

Ako želite da izbegnete urastanje dlaka nakon brijanja, zbog čega se stvaraju bubuljice na mestu gde raste nova dlaka, nemojte se brijati svaki dan.

brijanje, noge, brijač
foto: Profimedia

Postoji nekoliko prirodnih načina da se upala spreči i treba ih primeniti nakon brijanja.

Aloja vera

Odlična je za smirivanje upaljene kože, a dodatna je prednost što nije skupa, pogotovo što tu biljku možete posaditi i u svojoj bašti. Potrebno je samo odrezati jedan list biljke i istisnuti gel, koji ćete namazati direktno na sveže obrijanu kožu.

Topli oblozi

Natopite komad vate vrućom vodom, malo iscedite i kad se ohladi tako da je podnošljivo za stavljanje na kožu, prislonite na lice.

Sok od limuna

Sok od limuna je prirodna kiselina koja može zaustaviti bakterije u tome da uzrokuju iritaciju u folikulu u kom raste dlaka. Jednostavno premažite lice sokom od limuna, što može izazvati malo peckanja, a smiriće crvenilo i sprečiti infekciju.

limun, đumbir, beli luk, napitak
foto: Profimedia

Hladni oblozi

Ako osećate simptome upale, usled kojih koža može goreti, ublažite ih hladnim oblozima. U čistu krpu ili peškir umotajte nekoliko kockica leda i prislonite na deo tela koji je upaljen.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće ima protivupalno delovanje i može umiriti iritaciju kože i ublažiti svrab koji se može javiti. Sirćetna kiselina, pored toga, sprečava infekcije. Najjednostavniji način da ga primenite na koži jeste natopiti komadić vate jabukovim sirćetom, pa lagano obrisati upaljeno područje.

Med

Pored toga što ima antibakterijska svojstva, med pospešuje hidrataciju kože bez hemikalija. Namažite ga na kožu, ostavite da se osuši, pa isperite toplom vodom.

med
foto: Shutterstock

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

01:12

Korona virus ušao u Dom za stare u Čačku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track