POMOĆ U KUĆI ZA BORBU PROTIV VLAGE I BUĐI: Napravite jednostavnu smesu od prirodnih SASTOJAKA! Jeftino i lako! (RECEPT)
Foto: Profimedia

što da ne

POMOĆ U KUĆI ZA BORBU PROTIV VLAGE I BUĐI: Napravite jednostavnu smesu od prirodnih SASTOJAKA! Jeftino i lako! (RECEPT)

Žena -

Vlaga i buđ u vašem domu ne samo da izgleda ružno, nego mogu biti uzrok mnogih oboljenja, od kojih su najčešća respiratorna i razne vrste infekcija. Osim toga, mogu uticati i na razvoj alergija. Ako imate vlagu ili buđ u svom domu, rešite ih se prirodnim putem.

Saveta ima mnogo, a ovo donosimo vam četiri recepta za sredstva protiv vlage i buđi koja možete vrlo brzo i lako da napravite sami. Njihova prednost su prirodni sastojci koji nisu opterećeni hemikalijama.

budj, ciscenje
foto: Profimedia

Ulje čajevca

U boci sa raspršivačem pomešajte 450 mililitara vode i dve kašičice ulja čajevca. Dobro protresite i isprskajte po površinama. Ostavite da tako odstoji i nemojte to mesto da naknadno brišete krpom. Treba naglasiti kako je miris prilično intenzivan i da će se zadržati u vašem domu nekoliko dana. Pomoći će vam i ekstrakt semenki grejpfruta. Jedna od odličnih stvari je da on nema miris.

Alkoholno sirće

On eliminiše oko 90 posto buđi i vlage. Sirće naspite u bocu sa raspršivačem i isprskajte na ugrožena mesta. Ostavite neko vreme da “odradi” posao. Sa obzirom na to da sirće ima prilično jak miris, možete mu dodati nekoliko kapi eteričnog ulja, najbolje limuna, jer je ono dovoljno snažno da zamaskira neugodan miris sirćeta. Sa druge strane, nije toliko jako da ima nepovoljan uticaj na osobe osetljive na mirise.

budj, ciscenje
foto: Profimedia

Soda bikarbona

Ona je sama po sebi odlično sredstvo za čišćenje, a u ovom konkretnom slučaju možete je pomešati sa sirćem ili vodom.

Semenke grejpfruta

U bocu sa raspršivačem ulijte 450 mililitara vode i 20 kapi ekstrakta semenki grejpfruta. Potom bocu dobro protresite kako bi se sastojci sjedinili. Tečnost isprskajte po problematičnim područjima i ostavite da odstoji. Nema potrebe da kasnije brišete sredstvo.

čišćenje, kuća, domaćica, stepenice
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./24sata.hr)

BONUS VIDEO:

00:10

JELISAVETA ORAŠANIN SPREMILA IZNENAĐENJE TEODOSIĆU! Glumica napravila tortu mužu za ROĐENDAN i odmah se pohvalila! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track