MEKANI BARNI KOLAČ SA ČOKOLADOM I DŽEMOM! Pravi se od jeftinih sastojaka, a mnogima je omiljeni DESERT! (RECEPT)
Foto: Pritnscreen

ukusno i slatko

MEKANI BARNI KOLAČ SA ČOKOLADOM I DŽEMOM! Pravi se od jeftinih sastojaka, a mnogima je omiljeni DESERT! (RECEPT)

Žena -

Mekani kolač sa džemom preliven čokoladom je idealna poslastica za celu porodicu, a pravi se jednostavno i lako.

Sastojci:

4 jaja 1 čaša šećera 1 vanilin šećer 100 ml ulja 200 ml mleka 200 g brašna 1 prašak za pecivo 2 pune kašike džema 250 ml slatke pavlake 125 g čokolade za kuvanje

Barni kolač
foto: Pritnscreen

Priprema:

Umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Smanjite na najmanju brzinu, pa dodajte ulje i mleko, konstantno muteći. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa postepeno dodajte i mutite.

Vatrostalnu posudu dimenzija 30×20 cm nauljite i pospite brašnom. Sipajte smesu u posudu i poravnajte. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Proverite čačkalicom da li je pečen, pa ohlađen biskvit isecite na kocke. Kašičicom napravite udubljenja na sredini isečenih kocki. Izdubljene delove biskvita izmrvite, pa dodajte džem i sjedinite. U rupe sipajte dobijenu smesu.

Slatku pavlaku i čokoladu otopite na pari ili tihoj vatri i prelijte kolač. Ostavite da se stegne u frižideru 2-3 sata.

Barni kolač
foto: Pritnscreen

Kurir.rs/I.B.

BONUS VIDEO:

00:15

PEVAČ U GRADSKOM PREVOZU KAO SAV NORMALAN SVET! Sadio je voće i povrće na Kosmaju, a u Beogradu živi SKROMNO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track