HOĆETE DA VAM CVEĆE U VAZI DRUŽE TRAJE? Isprobajte JEDNOSTAVNE trikove koji će PRODUŽITI miris BUKETA! Sve imate u KUĆI!
Foto: Profimedia

nije teško

HOĆETE DA VAM CVEĆE U VAZI DRUŽE TRAJE? Isprobajte JEDNOSTAVNE trikove koji će PRODUŽITI miris BUKETA! Sve imate u KUĆI!

Žena -

Negovanje cveća u kućnim uslovima, odnosno u vazi ne zahteva profesionalno znanje ni skupe proizvode za održavanje.

Postoje jednostavni trikovi kojima se može produžiti vek cveću u vazi, a sve što je potrebno sigurno imate u kući.

cvece
foto: Profimedia

Držite ih dalje od voća

Ne stavljajte voće poput jabuka, banana ili paradajza uz cveće. Oni proizvode puno etilena, hormona rasta odgovornog za starenje cveća, zbog čega će brže uvenuti.

Dodajte šećer, limun i izbeljivač

Ako prilikom kupovine buketa ne dobijete paketić cvetne hrane, hranjivu smesu možete napraviti sami! Jednostavno pomešajte šećer, limunov sok i izbeljivač i dodajte ga vodi u vazi. Šećer ima hranjive sastojke, limunov sok pomaže stabljikama da upiju vodu, a izbeljivač smanjuje bakterije.

cvece
foto: Profimedia

Izrežite stabljike pod uglom oštrim makazama

Redovno secite stabljike oštrim makazama kako biste bili sigurni da je rez čist - pomoći će stabljikama da uzimaju vodu. Kad bi ste rezali vodoravno, stabljike bi dobile manje vode jer bi cela površina bila na dnu vaze.

Ne sušite vazu kuhinjskom krpom

Umesto da vazu osušite krpom, samo je stavite naopako i ostavite da se prirodno osuši. To će takođe pomoći da se spreči razvijanje više bakterija u unutrašnjosti vaze.

cvece
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./BrightSide)

Bonus video:

01:39

MILAN BORJAN NE PROPUŠTA DA OBRADUJE SVOJU ŽENU ZA PRAZNIKE (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track