KROFNE BEZ KVASCA SU POSTALE PRAVA SENZACIJA! Ukusne, mekane i BRZO SE SPREMAJU!
Foto: Profimedia

recept

KROFNE BEZ KVASCA SU POSTALE PRAVA SENZACIJA! Ukusne, mekane i BRZO SE SPREMAJU!

Žena -

Ne postoji čovek koji ne voli krofne, a vikend i praznik su pravo vreme za ovu poslasticu.

Svi vole krofne, pa probajte ovaj zanimljiv recept bez kvasca.

Krofne
foto: Profimedia

Potrebno je:

  1. 400 g brašna
  2. 250 ml jogurta
  3. jaje
  4. 100 g šećera
  5. 50 g suvog grožđa
  6. prstohvat soli
  7. 1,5 kašičica sode bikarbone
  8. 1,5 kašičica praška za pecivo
  9. 200 ml suncokretovog ulja

Još:

  1. 500 ml ulja za prženje
  2. 100 g šećera

Mikserom mutite jaje sa šećerom. Kada posvetli dodajte ulje i još malo mešajte. Ulijte jogurt i dodajte sitno iseckano suvo grožđe, pa sve sjedinite. Na kraju naizmenično u smesu dodajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Testo prebacite na radnu površinu, koju ste dobro posuli brašnom, pa ga rukom lagano premesite da bi postalo mekano, ali kompaktno i glatko. Ako vam se učini da je previše meko, dodajte malo brašna.

Rastanjite ga oklagijom na debljinu od jednog centimetra. Vadite čašom krofne, a u sredini svake napravite rupicu manjim okruglim predmetom. Formirane krofne odlažite na pobrašnjavljenu površinu, a ostatak testa premesite i napravite još njih. U dubljem tiganju ili šerpi zagrejte ulje, pa pržite krofne s obe strane, dok lepo ne porumene. Budite oprezni sa uljem - ne sme biti prevruće, da krofne ne bi prebrzo dobile boju spolja, a iznutra ostale nepečene.

Takođe, ne sme biti ni previše zagrejano, da krofne ne bi upile mnogo ulja. Pečene krofne vadite šupljikavom kašikom i stavljajte na papirni ubrus, pa ih, dok su tople, uvaljajte u šećer.

krofne
foto: Profimedia

Kurir.rs/Magazin Novosti/M.M.

BONUS VIDEO:

00:27

MILICA TODOROVIĆ POKAZALA KAKO ODRŽAVA LINIJU: Pevačica skinula 15kg, a evo kako izgleda dok VEŽBA! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track