SVE JE TEKLO GLATKO DO 41. NEDELJE TRUDNOĆE: Lekari su je hitno poslali na CARSKI REZ, a kad je babica ugledala Boba zanemela je
Foto: Profimedia

preslatki dečkić od 5 i PO kilograma

SVE JE TEKLO GLATKO DO 41. NEDELJE TRUDNOĆE: Lekari su je hitno poslali na CARSKI REZ, a kad je babica ugledala Boba zanemela je

Žena -

Leja Sands (21) iz Somerseta porodila se i na svet donela kako preslatkog dečaka Boba.

Međutim, niko to ne bi pomislio kada je vidi kako šeta bebu jer beba izgleda makar nekoliko meseci starije nego što jeste. Iako su i Leja i njen suprug prosečne visine i težine, Leja je na svet donela dečaka Bobija koji je najveći u skorijoj istoriji bolnice.

Iako je plan bio da se porodi prirodnim putem, lekari su u 41. nedelji trudnoće rešili da se porođaj ipak izvrši carskim rezom jer je beba prosto prevelika. I zaista, kada je Bobi došao na svet imao je ravno pet i po kilograma.

Leja Sands
foto: Printscreen/Facebook

- Sve je bilo regularno do tog mog ultrazvuka kada sam se približila 41. nedelji. Lekari su me pogledali, shvatili da je beba ogromna i odlučili smo se za carski rez dva dana nakon pregleda - kaže Leja, koja je sitne građe, što je sve dodatno otežavalo.

- Beba se uopšte nije spustila u karlicu što znači da, čak i da sam išla na indukciju, verovatno bi bilo komplikacija. Prosto je bio preveliki da bih ga rodila prirodnim putem - kaže Leja.- Kad je Bobi izašao, svi su uzdahnuli uz isti komentar - "to je baš velika beba". Bio je ogroman, ali i sasvim zdrav - kaže Leja.

Ispostavilo se da sve što su pripremili za dolazak bebe sada ne odgovara, jer Bobi je odmah uskočio u odeću za bebe stare tri meseca.

- Bio mi je težak i kada sam ga držala na grudima, pa nisam mogla to dugo da radim. Lekari kažu da je Bobi najteža beba u novijoj istoriji bolnice. Svi su dolazili da ga pogledaju, pročulo se među osobljem cele bolnice - kaže Leja, dodajući da joj je i babica priznala da u karijeri nije videla veće novorođenče.

- Iako je tako veliki i dosta jede, hrani se isključivo podojem, to me čini jako srećnom - kaže Leja.

Bobi sada ima sedam meseci i, kaže, nosi odeću za bebe od 12 meseci. Leja kaže i da, kad god je neko na ulici pita koliko je beba stara, ostanu bez teksta jer svi očekuju da je Bobi mnogo stariji.

Leja Sands
foto: Printscreen/Facebook

kurir.rs/blicžena

Bonus video:

01:24

Genetičarka odagnala sumnje koje muče sve trudnice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track