NAJBRŽA TORTA SA JAGODAMA I BANANAMA! Ne peče se i sprema se za SAMO 10 minuta: Otimaćete se oko PARČIĆA koliko je ukusna!
Foto: Profimedia

recept

NAJBRŽA TORTA SA JAGODAMA I BANANAMA! Ne peče se i sprema se za SAMO 10 minuta: Otimaćete se oko PARČIĆA koliko je ukusna!

Žena -

Ovo je najbolja prolećna torta - jeftina je, osvežavajuća, sočna, pravi se brzo i lako, a glavne zvezde su jagode i banane! Nema pečenja, nema gomile sudova, nereda niti komplikovane pripreme.

Cela torta gotova je za 10-ak minuta, a jedina mana je što morate da sačekate bar dva sata da se dobro ohladi pre nego što je probate. Ako želite veću količinu, duplirajte sastojke!

jagode
foto: Profimedia

Potrebni sastojci:

  1. 300 grama jagoda
  2. 2 banane
  3. 150 grama šlaga
  4. 60 grama šećera u prahu
  5. 300 grama pavlake ili grčkog jogurta
  6. 300 grama keksa
  7. čokolada po želji

Priprema:

Banane i jagode iseckajte na kolutiće.

Umutite šlag sa šećerom u prahu, pa tome dodaje pavlaku. Ovom smesom u tankom sloju premažite pek-papir kojim ste obložili manji pleh, a preko tog sloja ređajte keks.

Keks premažite filom od pavlake, pa poređajte kolutove banana. Nakon toga ponovo stavite tanak sloj fila, nakon čega sledi red keksa, a potom i red seckanih jagoda.

Ponavljate postupak sve dok ne potrošite sastojke, premažite preostalim filom i ukrasite jagodama i rendanom čokoladom.

Odložite u frižider na nekoliko sati i služite hladno. Prijatno!

banane
foto: profimedia

Kurir.rs/Magazin Novosti/M.M.

BONUS VIDEO:

00:03

ZATEGNUTA KAO PRAĆKA! OKRENULA SE I POKAZALA OBLIKOVANU ZADNJICU: Nataša Rodić znojava, ne izlazi iz teretane i naporno TRENIRA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track