Zbog čega je važno da znate koje mleko pijete
Foto: Imlek

Zbog čega je važno da znate koje mleko pijete

Žena -

Svima nam je dobro poznat značaj konzumacije mleka, pre svega zbog visokog sadržaja kalcijuma, proteina, kalijuma, fosfora i vitamina D, koji su ključni za pravilno funkcionisanje čitavog organizma. Ipak, nije dovoljno da konzumiramo bilo koje mleko, već je važno da ono bude najvišeg kvaliteta kako bi se sve hranljive materije očuvale. Takođe, važna je i njegova svežina, kao i poreklo.

Kupovinom i konzumacijom domaćeg mleka podržava se lokalna zajednica i osnažuju se mala poljoprivredna gazdinstva. Ukoliko želimo da konzumiramo mleko najvišeg kvaliteta, u kom je očuvan njegov bogat sadržaj vitamina i minerala, trebalo bi da odaberemo proverenog proizvođača, čija su duga tradicija i moderna procesna oprema, garant kvaliteta.

imlek
foto: Imlek

Primer jeste kompanija Imlek, koja sarađuje sa oko 4.000 domaćih farmera, zahvaljujući čemu joj je Privredna komora Srbije i dodelila žig Čuvarkuća koji potvrđuje domaće poreklo i kvalitet proizvoda.

Mleko koje se dobija ispunjava najviše standarde i kriterijume kvaliteta, a tradicija duga više od šest decenija, savremena tehnologija i stalno unapređenje proizvodnje garancija su kvaliteta svih Imlekovih proizvoda. Takođe, transport mleka odvija se u kompletno zatvorenom hladnom lancu što dodatno obezbeđuje njegov kvalitet.

imlek
foto: Imlek

Kompanija Imlek, regionalni je lider mlekarske industrije, ulaže svoje resurse u razvoj porodičnih farmi, neguje kvalitetan odnos sa farmerima i stimuliše razvoj stočarstva i proizvodnju domaćeg mleka.

Ova kompanija dnevno preradi oko milion litara mleka.

Žig Čuvarkuća pored mleka poneli su i drugi proizvodi kompanije Imlek: Moja Kravica čokoladno mleko, Moja Kravica maslac, Moja Kravica jogurt, Moja Kravica kisela pavlaka, Moja Kravica pavlaka za kuvanje, Moja Kravica krem sir, kao i Flert kafe, ukupno 22 proizvoda.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track