EVO KAKO DA VAM BRUSHALTERI TRAJU DUŽE: Par saveta kako NAJBOLJE i najlakše da ih operete, a jedna stvar ih može mnogo OŠTETITI!
Foto: Profimedia

lako je

EVO KAKO DA VAM BRUSHALTERI TRAJU DUŽE: Par saveta kako NAJBOLJE i najlakše da ih operete, a jedna stvar ih može mnogo OŠTETITI!

Žena -

Kako bi vaši brushalteri trajali duže, nije potreban veliki trud, ali jeste često i praqvilno pranje. Proverite na koji način ih je najbolje i najlakše oprati, kao i šta najviše može da ih ošteti.

Grudnjake je najbolje prati ručno, jer ih veš mašina može oštetiti i promeniti oblik korpi, i to u hladnoj vodi i sa blagim deterdžentom. Sredstva za negu vune i omekšivače treba izbegavati. Oni uništavaju elastičnost tkanine, a hladna voda ih čuva.

brushalter
foto: Profimedia

Grudnjake od svile treba prati ručno jer je taj materijal veoma osetljiv, dok se oni od sintetičkih vlakana mogu prati i u veš mašini. Nakon pranja treba ih umotati u peškir kako bi se iscedio višak vode i potom staviti na sušenje. Ako su preteški na stalku za sušenje mogu da se rastegnu i izgube elastičnost, piše "Real simple".

Pranje u veš mašini

Pre nego što stavite brus u mašinu, trebalo bi da ga zakopčate kako se ne bi zakačio za drugi veš. Nakon toga ih stavite u zaštitnu vrećicu za pranje koja će ih zaštititi od dodatnog oštećivanja.

Preporučuje se pranje na niskim temperaturama i programu sa hladnom vodom. Takođe, treba pripaziti sa kojom vrstom odeće se peru. Preostale stvari bi trebalo da budu otprilike iste težine, kao što su kratke majice, čarape ili gaćice, dok pranje sa famerkama i peškirima treba izbegavati. Oni su preteški i mogu izobličiti grudnjake, piše "Linda's Online".

Treba da pazite na boje

Prilikom pranja grudnjake bi trebalo upariti sa odećom u sličnoj boji. To naročito važi za grudnjake sa visokim udelom sintetičkih vlakana koja lako upijaju boje.

Kako sačuvati pravilan oblik korpi?

Iako štedi prostor, umetanje jedne korpe u drugu odnosno preklapanje grudnjaka se ne preporučuje. To će promeniti njihov oblik i skratiti vek trajanja donjeg veša. Takođe, kod putovanja ih je najbolje položiti u kofer jedan u drugi i korpe napuniti donjim vešom. To će očuvati prvobitni oblik korpi.

Brushalter, Brus, grudi
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

02:17

SNEŽANA BORJAN NIKAD OŠTRIJE O SANJI MARINKOVIĆ! Žena nas sve pravi BUDALAMA, nije se IZVINILA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track