UZ OVAJ ODLIČAN TRIK PRAŠINA SE NEĆE SKUPLJATI PO NAMEŠTAJU: Evo šta je potrebno da uradite da izbegnete NOĆNU MORU! (RECEPT)
Foto: Profimedia

super fora

UZ OVAJ ODLIČAN TRIK PRAŠINA SE NEĆE SKUPLJATI PO NAMEŠTAJU: Evo šta je potrebno da uradite da izbegnete NOĆNU MORU! (RECEPT)

Žena -

Čišćenje prašine je mnogim ljudima noćna mora upravo zato što se vrlo brzo ponovo nataloži i čini se kao da nisu radili ništa. Ali, postoji odličan trik kako postići da se ne sakuplja toliko brzo - premažite je smesom od jabukovog sirćeta i glicerina.

prašina
foto: Profimedia

Sastojci

1 l vode

1 kašika jabukovog sirćeta

1 kašika glicerina

Dobro pomešajte sva tri sastojka. Tečnost nanesite na pamučnu krpu i njome dobro premažite sve površine.

Još nekoliko saveta

Ne koristite pajalicu za čišćenje prašine jer prašinu samo rasprši naokolo, sa jedne površine na drugu. Redovno čistite grejalice i klima uređaje (možete i usisavačem) jer se tamo mogu skrivati velike količine prašine koja će izleteti čim ih uključite.

Takođe, izbjegavajte brisanje prašine "na suho" jer, kao i kod pajalice, prašina će se samo razleteti i nataložiti na drugu površinu. Krpu malo navlažite vodom.

Ne zaboravite voditi brigu i o usisavaču, odnosno redovno menjajte filter - inače čestice prašine neće ostati unutra već se raspršiti svuda naokolo.

prašina
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:15

SESTRE RODIĆ NA OKUPU! Slavilo se uz TRUBAČE, svi gledali u minić Bogdane Ražnatović, a sa njima se veselio i MIRKO ŠIJAN!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track