IMA 129 KG, BOKOVI JOJ ŠIROKI 149 CM, STRUK 99 CM! Celi život se bori sa KILAŽOM, a sada zarađujem na oblinama i ima VAŽAN CILJ
Foto: Printscreen/Instagram/thep.i.c_

šalje važnu poruku

IMA 129 KG, BOKOVI JOJ ŠIROKI 149 CM, STRUK 99 CM! Celi život se bori sa KILAŽOM, a sada zarađujem na oblinama i ima VAŽAN CILJ

Žena -

Heter Džonson, majka četvoro dece iz Južne Karoline, pati od lipoedema - bolnog stanja koje uzrokuje abnormalno nakupljanje masti na nogama i rukama, dok stopala i šake ostaju pošteđeni.

Osobe koje pate od lipoedema poput Heter najčešće imaju manji struk i torzo u poređenju sa rukama, nogama i donjim delom gde je koža često mekana i rupičaste teksture.

Nesvesna svoje dijagnoze, Heter je decenijama bila na dijetama, od svoje šeste godine. Međutim, ušla je u začarani krug gubitka i dobivanja na težini pa je sa 31. godinom imala 192 kilograma.

Doktor joj je savetovao da operiše želučani rukav, što je učinila te izgubila čak 74 kilograma. Zadnjih godina drži se na 129 kilograma. Bokovi su joj široki 149 centimetara, struk 99, a obim bedra 86 centimetara.

Za lipoedem je prvi put čula na društvenim mrežama, a sada je model za brendove kojima je cilj da pozitivno mišljenje o telu, a i ona sama podiže svest o svom stanju.

- Celi sam život bila velika devojka. Debljinu sam počela primećivati kada sam imala šest godina te sam bila opterećena dijetama celi život - rekla je Džonson.

- Uvek sam imala veliku zadnjicu, velike noge, mali struk i mlohave ruke. Kad sam imala 31 godinu, imala sam 192 kilograma i rekli su mi da ću, ako ne smršavim, umriti, pa sam operisala želudac - dodala je.

Hater na Instagramu deli svoje seksi fotografije na kojima nosi prekrasne haljine, donji veš i bikini u nadi da će drugim ljudima koji pate od lipoedema pokazati da su savršeni upravo onakvi kakvi jesu.

Tvrdi da je svakodnevno preplavljena pozitivnim komentarima muškaraca i žena koji kažu da ih je inspirirala.

kurir.rs

Bonus video:

02:31

ŠTA TI SE DESILO, ZAŠTO SI DEBELA? Aleksandra Mladenović priznala da su je kolege PROZIVALE zbog izgleda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track