PRUŽI RUKU SEBI! Zdravlje Kvinslenda JAVNO podstiče MASTURBACIJU u bezobraznoj objavi na mrežama! Komentari PLJUŠTE! (FOTO)
Foto: Profimedia

ŠOK

PRUŽI RUKU SEBI! Zdravlje Kvinslenda JAVNO podstiče MASTURBACIJU u bezobraznoj objavi na mrežama! Komentari PLJUŠTE! (FOTO)

Žena -

Vlasti Kvinslenda iznenadile su u četvrtak svoje pratioce na Fejsbuku nekim „prijatnim“ zdravstvenim savetima.

Na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici je podeljena objava o masturbaciji, koju je pratila infografika jarkih boja sa detaljima o njenim zdravstvenim prednostima, piše "The Guardian".

„Pruži ruku sebi“, započeo je post, rukom i namigujućim emodžijima.

„Masturbacija je normalan i zdrav deo seksualnog iskustva osobe i odličan način da otkrijete šta vam odgovara. Najbolji deo je to što je za svakoga – a takođe nudi obilje zdravstvenih i seksualnih prednosti!“

„Za sve nas je važno da radimo na normalizaciji seksualno pozitivnih poruka o masturbaciji kako bismo smanjili povezano osećanje stida i straha i poboljšali opšte seksualno zdravlje i pismenost.

Šaljivi komentari kao odgovor na objavu stizali su gustim i brzim: „U ovim teškim vremenima moramo se svi sabrati“„Samo sjajno! Pitam se kada će svi smešni komentari dostići vrhunac?”

Članak koji prati post na Fejsbuku povezan je sa recenziranim istraživanjem koje je otkrilo korelaciju između masturbacije i pozitivne slike o telu kod žena, i da orgazami mogu pomoći u smanjenju menstrualnih grčeva.

masturbacija
foto: Profimedia

Portparol zdravlja Kvinslenda rekao je da je cilj objave bio da se smanji stigma povezana sa masturbacijom, da se prenesu zdravstvene beneficije i da se roditeljima daju saveti o tome kako da razgovaraju sa svojom decom.

„Pošto se masturbacija često smatra tabu temom i ovo je prvi put da o tome govorimo na društvenim mrežama, naš tim je bio spreman za veliki odjek javnosti i da ljudi budu šokirani. Bilo je sjajno videti da je većina odgovora bila pozitivna i da to stvara zdrav razgovor“, rekao je portparol.

„Takođe smo želeli da podstaknemo zdrave razgovore između naših mlađih sledbenika jer znamo da se razgovor o masturbaciji prirodno preliva u razgovore o seksualnom zdravlju, brizi o sebi i pristanku".

Istraživanje je otkrilo da je masturbacija bila relativno neuobičajena među mlađim ženama, što je „razočaravajuće” otkriće „pošto se generalno slaže da ima koristi za žene u učenju o sopstvenom telu i pregovaranju o seksualnim praksama koje se više nagrađuju sa partnerima”.

masturbacija
foto: Profimedia

Kurir.rs/M.M.

Bonus video:

01:12

MISICI VALENTINI POZLILO! Posle pokazivanja dvoglavog orla i diskvalifikacije sa takmičenja ZAVRŠILA U BOLNICI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja