AKO RADITE OVO POD TUŠEM, NEMOJTE VIŠE IZ OVIH RAZLOGA: Doktorka objašnjava zašto to nije naivna stvar! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

žene pripazite

AKO RADITE OVO POD TUŠEM, NEMOJTE VIŠE IZ OVIH RAZLOGA: Doktorka objašnjava zašto to nije naivna stvar! (VIDEO)

Žena -

Jedna doktorka je otkrila zašto žene ne bi trebalo da mokre pod tušem, i to ne samo zato što je to pomalo nezgodna navika.

Kupanje, Tuširanje
foto: Shutterstock

Alisija je postala viralna na TikToku nakon što je podelila video u kom objašnjava zašto nije dobra ideja mokriti pod tušem ako ste žena - a to čak nema nikakve veze s higijenom. Objasnila je kako postoji nekoliko razloga zašto to ne bi trebalo raditi. U videu koji je od tada lajkovan više od 30.000 puta, dr Alisija Džefri Tomas kaže da ne savetuje mokrenje pod tušem, jer svaki put kada se to uradi (jednako kao i kada se pusti voda da teče iz slavine dok se ide u toalet), mozak počinje da uspostavlja vezu mokrenja sa zvukom tekuće vode.

dr Alisija Džefri Tomas
foto: Printscreen/tikTok

Želimo da izbegnemo uvežbavanje bešike da povezuje određene signale sa željom za mokrenjem. U ovom slučaju, zvuk vode iz tuša sa mokrenjenjem. To se često može pretvoriti u to da i drugi zvukovi tekuće vode (na primer, kada se peru ruke ili posuđe) teraju u WC, što će potrebu za mokrenjem učiniti češćom i zato ta radnja pod tušem može uticati na naše aktivnosti jer nas bešika češće tera da prekidamo to što radimo i jurimo u kupatilo, a sigurno ne nije baš prijatno juriti u toalet na svaki zvuk tekuće vode.

dr Alisija Džefri Tomas
foto: Printscreen/tikTok

Drugi razlog zašto se mokrenje pod tušem ne preporučuje, kaže ona, ima veze sa stavom koji se zauzme pri tome. Ženska anatomija nije predodređena za obavljanje nužde stojeći. Detaljno opisuje kako mokrenje dok stojiš ne dopušta da se karlično dno pravilno opusti, što može rezultirati time da se karlica ošteti, a i tečnost curi po nogama što nikako nije prijatno.

@scrambledjam

Reply to @gwas007 why you shouldn’t pee in the shower (probably part 1 of multiple?) #learnontiktok #tiktokpartner

♬ Similar Sensation (Instrumental) - BLVKSHP

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:15

Jedna je Jovana! Voditeljka sva u crvenom, zapevala u studiju, a kad je raširila noge svi pali u trans!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track