NOVOGODIŠNJE ODLUKE: Potrudite se da ih zaista sprevedete uz delo, ne dozvolite sebi da se IZGUBITE!
Foto: Profimedia

ODLUČNO

NOVOGODIŠNJE ODLUKE: Potrudite se da ih zaista sprevedete uz delo, ne dozvolite sebi da se IZGUBITE!

Žena -

Dok razmišljate šta ste uradili u ovoj godini i planirate šta ćete uraditi u sledećoj, ne dozvolite sebi da se izgubite, već pokušajte da napravite idealan spisak želja

Nova godina je savršeno vreme da se vratimo u prošlost, izvučemo pouke i počnemo sa pravljenjem novogodišnjih odluka kako bismo usmerili svoj život na put koji želimo. Saveti mnogih psihologa i psihoterapeuta jeste da pred kraj tekuće godine sumirate utiske i napravite planove za narednu. Ne morate striktno da ih se pridržavate, ali neka vam spisak uvek bude pri ruci kako biste se podsetili svojih prazničnih želja.

Nova godina
foto: Profimedia

Ostati u kontaktu sa dragim ljudima Imate osećaj da ste se udaljili od nekih prijatelja i porodice koji vam nisu u blizini? Za svoje psihičko, a samim tim i fizičko zdravlje, ne dopustite da se to dogodi. Javite se ljudima koje volite kad god osetite potrebu za tim. Barem danas, u vreme razvijene tehnologije i svih društvenih mreža, to nije teško.

Ostaviti cigarete Ako ste pušač, ovo je verovatno odluka koju donosite svake godine. Međutim, zapamtite da je odluka te vrste isključivo u vašoj glavi. Jednostavno, neka svaka vaša novogodišnja odluka bude protkana odlučnošću i uspeh neće izostati.

cigarete, ilustracija
foto: Shutterstock

Skinuti višak kilograma Opšte je poznato da se za vreme praznika nagomila koji kilogram, da se ne pazi ni na hranu ni na piće, da se malo spava... Dugoročniji način života takvim tempom svakako bi se loše odrazio na naše zdravlje. Polovinom januara se na neki način i završavaju zimski praznici i upravo je to savršen početak za prestanak takvog nezdravoga načina života. Upamtite da koji kilogram viška ne znači odmah opasnost za vaše zdravlje, ali nemojte dopustiti da se trend gojenja koji je počeo u decembru nastavi.

kilogrami, mrsavljenje
foto: Profimedia

Štedeti Štednja je zaista jedna od stvari koju uopšte nije tako teško sprovesti u delo. Naime, mogli biste koristiti bicikl kao prevoz umesto gradskog prevoza ili automobila. Na taj način ćete i uštedeti novac, a o zdravstvenim dobrobitima nije potrebno mnogo govoriti. Isto tako, umesto plaćanja teretane, trening možete odraditi u toplini svoga doma.

štednja, kasica prasica
foto: Shutterstock

Redukovati stres Da, možda zvuči kao kvantna fizika, ali definitivno je moguće smanjiti stres, samo treba pronaći način koji vam najviše prija. Bilo da je reč o čitanju, masaži, meditaciji, trčanju ili sređivanju kuće, važno je da se fokusirate i pronađete svoj unutrašnji mir.

(Foto: Profimedia)

01:00

PRAZNIČNA ČAROLIJA U RADNJAMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track