KAKO DA SE NE POLOMITE ZIMI NA LEDU: Finci imaju savršeno rešenje, treba hodati na ovakav način da bi se izbegao PAD! (FOTO)
Foto: Profimedia

odličan savet

KAKO DA SE NE POLOMITE ZIMI NA LEDU: Finci imaju savršeno rešenje, treba hodati na ovakav način da bi se izbegao PAD! (FOTO)

Žena -

Zima i sneg su okovali našu zemlju, a zbog niskih temperatura, led i poledica su svuda. Upravo poledica otežava kretanje, a zbog klizavog terena ljudi se često sapletu i padnu, a oni koji baš nemaju sreće, završe sa povredama.

Ambasada Finske u Srbiji je podelila veoma koristan savet kako hodati u vreme poledice i sačuvati bezbednost. Ona je u jednom tvitu objasnila kako najbolje hodati u zimskim uslovima.

Naime, kao šte se vidi na slici, stvar je da se hoda kao pingvin. Na prvi pogled deluje smešno, ali kada se u obzir uzme fizika, hodanje na ovakav način zaista pomaže.

Kada regularno hodamo, naše noge nose podjednak teret celog tela, međutim takav način hodanja na ledu koji nije pod pravim uglom (kao što se vidi na slici) može prouzrokovati veoma gadan pad.

Zato, kada hodate po ledu, hodajte kao pingvini, odnosno svu težinu tela (centar gravitacije) prebacite na prednju nogu i to je to, kako kažu Finci, a oni su popriličan autoritet kada je zima u pitanju.

pingvini
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:03

Dočekao ženu i sina: Danijel Alibabić van sebe od sreće izašao iz porodilišta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track