OD VAS ZAVISI: Životne navike koje će vas podmladiti
Foto: Profimedia

POSVETITE SE SEBI

OD VAS ZAVISI: Životne navike koje će vas podmladiti

Žena -

Odluke koje donosimo svakog dana mogu odrediti i uticati na to koliko prolaznost utiče na nas. Ako steknete dobre navike, izgledaćete i osećati se mlađe, bez obzira na to kad ste rođeni.

Naučnici izveštavaju da se većina modernih starijih osoba iznutra oseća decenijama mlađe, a tajna je u tome da sve više starijih osoba trenira više nego ikad pre! Ako ste u potrazi za novim načinima kojim biste podmladili svoj um i telo, redovna fizička aktivnost trebalo bi da bude prva stavka na vašem spisku. Naime, treninzi snage odličan su saveznik u borbi protiv starenja. A evo šta je još važno.

Spavajte

Neophodno je dobro spavati, ali to nekad nije jednostavno. Vrlo je lako u ovim modernim vremenima odbaciti san kao primarnu misao. Međutim, ako želite da izgledate i osećate se mlađe, redovno spavanje je preduslov. Kvalitetan san obezbediće vašem telu da se odmori i oporavi, uključujući vašu kožu, onima koji žele da izgledaju mlađe neophodan je za zdravlje i funkcionisanje svakog pojedinačnog fizičkog procesa.

par, veza, brak, spavanje, krevet
foto: Profimedia

Pozitivan pogled na starenje

Snagu uma ne treba potcenjivati, a nedavno istraživanje govori da pesimizam povodom starenja može dovesti do bržeg pogoršanja i ukupnog zdravlja i dobrobiti. Drugim rečima, ako stalno razmišljate o tome koliko će užasno biti starenje, mogli biste otkriti da ste u pravu.

Više odmora

Kada putujemo na neko posebno mesto, širimo vidike, oslobađamo se dugotrajnog stresa i skupljamo uspomene za ceo život, a možda čak i nova prijateljstva. Putovanja su jedna od stvari koja nas održavaju mladim. Istraživanje sveta pruža nam osećaj zadovoljstva i čini da se osećamo mlađe. Studija je pokazala da su ljudi koji češće putuju srećniji.

Online kupovina, Hangar, Knjige, Čitanje, Odmor, Poklon, Sniženje, Knjige na dlanu
foto: Profimedia

Igrajte igre koje treniraju vaš um

Vaš mozak stari baš kao i ostatak vašeg tela u prirodnom procesu starenja. Smanjuje se, usporava i postaje manje prilagodljiv promenama. Zato, da biste ostali zdravi, ključno je vežbati mozak, kao i srce, noge i druge mišiće... Jedna studija otkrila je da održavanje mozga aktivnim - igranjem igara koje stimulišu mentalne aktivnosti poput društvenih igara, kartaških igara i zagonetki - doprinosi očuvanju sive mase i prevenciji demencije.

Preuzmite kontrolu nad svojim životom

Život odraslih može biti prilično užurban. Balansiranjem između dnevnih poslova i obaveza lako možete da izgubite kompas i da jedva održavate ravnotežu. Naime, dokazano je da kada stariji osećaju da potpuno kontrolišu svoj život, osećaju se mlađe.

Sklekovi, Vežbanje
foto: Profimedia

(Kurir.rs)

00:52

REVOLUCIONARNO OTKRIĆE KINEZA! Pronašli lek protiv STARENJA? Dokazano PRODUŽAVA ŽIVOT za 25 posto! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track