SJAJNA, DUGA I BUJNA! Ove namirnice najviše podstiču RAST kose, razmislite kako se HRANITE!
Foto: Profimedia

hrana za lepe vlasi

SJAJNA, DUGA I BUJNA! Ove namirnice najviše podstiču RAST kose, razmislite kako se HRANITE!

Žena -

Ono smo što jedemo! Sve što unesemo u telo putem hrane direktno utiče na naše zdravlje, kožu i kosu.

Pre nego što posegnete za skupim preparatima, razmislite kako se hranite. Određeni sastojci u hrani mogu pozitivno uticati na zdravlje i dužinu vaše kose. Konzumirajte ove namirnice i nećete morati dugo da čekate da vaša kosa dostigne željenu dužinu.

Losos Ova riba je bogata omega-3 masnim kiselinama koje pozitivno utiču na kožu glave, a samim tim i na rast kose. Pored toga, losos sadrži dosta vitamina D i amino-kiselina neophodnih za optimalno zdravlje kose.

Ishrana, Hrana, Zdravlje, Losos
foto: Shutter

Avokado Bogatstvo masnoća čini avokado idealnom namirnicom za zdravlje i sjaj kose. Pored korišćenja avokada u ishrani, ovu namirnicu možete naneti direktno na kožu glave i tako stimulisati proizvodnju kolagena.

Žumance Omega-3 masne kiseline i biotin koji se kriju u žumancetu podariće vam duge uvojke. Potrudite se da unesete manje belanaca jer ona mogu smanjiti sposobnost organizma da apsorbuje biotin.

Jaja, Belance, žumance
foto: Shutter

Bademi Ovi hrskavi plodovi, baš kao i žumanca, sadrže biotin, pa će vam kosa biti zdrava, gusta i duga kosu.

Seme suncokreta Nutricionisti tvrde da seme suncokreta može da podstakne rast kose, učini je sjajnom, gustom i spreči preteran gubitak vlasi.

Semenke suncokreta, semenke, suncokret
foto: Profimedia

Slatki krompir (batat) Beta karoten u slatkom krompiru je veoma značajan za apsorpciju vitamina A, nutritijenta koji veoma pozitivno utiče na rast kose i zdravlje kože glave.

Žute paprike Stručnjaci kažu da žute paprike sadrže čak pet puta više vitamina C od pomorandži. Ovaj nutritijent je veoma značajan za zdravlje i snagu vlasi kose. Zahvaljujući antioksidantima, kosa će se manje lomiti i opadati.

paprika
foto: profimedia

Ostrige Nedostatak cinka može biti glavni razlog za opadanje i lomljenje kose. Ako ishranu obogatite ostrigama, bićete sigurni da ste uneli dovoljnu količinu korisnog cinka.

Izbegavajte beli šećer Opšte je poznato kako šećer utiče na celokupno zdravlje, a isto važi i za kosu. Protein je veoma važan za zdravu kosu, a šećer sprečava njegovu apsorpciju. Izbegavajte šećer što je češće moguće i druge namirnice bogate njime.

Šećer
foto: Profimedia

(Kurir.rs)

01:32

POD LUPOM DEJANA MILIĆEVIĆA: Kakva je to dinastija haljina i mokra kosa SARE JO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track