NIJE SMAK SVETA AKO SE VAŠA PEGLA POKVARILA: Ne jadikujte, uradite OVO i izgledaćete TIP-TOP, kao iz modnog ČASOPISA
Foto: Profimedia

super rešenja

NIJE SMAK SVETA AKO SE VAŠA PEGLA POKVARILA: Ne jadikujte, uradite OVO i izgledaćete TIP-TOP, kao iz modnog ČASOPISA

Žena -

Malo ko voli da krene iz kuće, a da ne izgleda uredno. Ako ne spadate u kategoriju lenjih, ili onih koje nije briga šta će ljudi da pomisle kad ih ugledaju potpuno izgužvane, sigurno se trudite da uoči odlaska na posao, neki sastanak, u kupovinu ili na kaficu sa prijateljima obučete čistu i ispeglanu odeću.

Online kupovina, Hangar, Prometz, Civiluk, Vesalica, Odeca, Odlaganje, Jakne, Prakticno
foto: Promo

Neke sređena odeća čeka spremno u ormaru, a neki peglu uzimaju u zadnji čas, pred sam izlazak. Bez obzira kojoj kategoriji pripadate, važno vam je da je pegla uvek uz vas i da strpljivo čeka da je uzmete u ruke.

Pokvarila se? Ne jadikujte, nije smak sveta! Za ovu muku postoje odlična rešenja. Dok je ne popravite ili ne nabavite novu, evo kako možete da „opeglate“ odeću bez pegle:

OSUŠITE PRAVILNO ODEĆU

Pre nego što tek opranu odeću stavite da se suši, dobro je istresite, ispravite, poravnajte rubove i obesite tako da se na njoj vidi što manje nabora. Ako koristite štipaljke, prikačite ih na mesto koje dođe ispod pazuha kako se kasnije ne bi ocrtavale na u vidnom polju.

Veš, štrik, Sušenje Veša
foto: Profimedia

Košulje i bluze obesite na vešalice i tako ih sušite. Obavezno ih poravnajte, dobro zategnite okovratnike, rubove, rukave i sve krajeve. Majice i dukseve sušite tako što ćete ih na štrik ili na stalak za sušenje staviti presavijene po sredini, ali tako da budu prelomljene u ravni rukava.

I OVO POMAŽE

Ako nakon trikova koje smo vam predložili odeća još izgleda izgužvano, obesite je na neko zgodno mesto u kupatilu dok se kupate ili tuširate. Nemojte da se čudite, para od kupanja će omekšati i ispraviti nabore!

Možete odeću i da isprskate vodom iz bočice sa finim raspršivačem, sigurno vam je ostala neku u kući posle korišćenja alkohola i drugih dezinfekcionih sredstava za ruke i stvari u kući u borbi protiv korone.

koronavirsu, dezinfekcija, kupatilo
foto: Shutterstock

Postoji odlično rešenje i ako preterate s prskanjem i odeća ostane vlažna, a vama gori pod petama. Uzmite fen za kosu u ruke, problem ćete rešiti za minut!

Fen za kosu možete da koristite i nakon što preko odeće stavite dobro isceđen mokar peškir. Kad odeću raširite preko stola (vodite računa da je čist kako ne bi ostala neka fleka!), poravnajte je, pokrijte isceđenim peškirom i izravnajte zgužvane delove. Ako ostane vlažna, osušite je fenom.

žena, kosa, fen, fen za kosu
foto: Profimedia

KO IMA – PROĆI ĆE SUPER

Ako okovratnike, rukave i rubove odeće ne možete nikako da dovedete u red, uzmite peglu za kosu. Dobro je očistite pre upotrebe i pažljivo ispeglajte bluzu ili košilju koju nameravate da obučete.

SPAS STIŽE I IZ KUHINJE

Zagrejte na šporetu besprekorno čistu šerpu ili tiganj (i ringla mora da bude besprekorno čista) i njihovim dnom lagano pritiskajući prelazite preko odeće. Oni koji nisu imali vremena da očiste dobro šporet posle spremanja jela, neka pre „peglanja“ stave na odeću vlažnu tanku krpu ili gazu.

Prevara, Lopov, Zlato, Posuđe, Naseli, Prevareni Građani, Poklanjao
foto: Profimedia

Kurir.rs/Lena/B.M.

Bonus video:

01:40

ŠTEDITE ELEKTRIČNU ENERGIJU: Dragoceni saveti kako da vam računi za struju uvek budu minimalni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track