OVO ŠIKLJA NA SVE STRANE, A NOKAT SAMO ŠTO NE OTPADNE: Evo šta može da se dogodi ako se MANIKIR NE ODRADI kako treba (VIDEO)
Foto: Tik Tok

ZA ONE SA JAKIM ŽELUCEM

OVO ŠIKLJA NA SVE STRANE, A NOKAT SAMO ŠTO NE OTPADNE: Evo šta može da se dogodi ako se MANIKIR NE ODRADI kako treba (VIDEO)

Žena -

Manikir nije samo estetsko iskustvo, već može biti i zdravstveno, posebno kada je higijena u pitanju. To dokazuje i snimak koji je pre par dana objavila jedna korisnica društvene mreže "TikTok".

Naime, na snimku se vidi prst pod upalom, a kad se pritisne, gnoj se sliva na deo oko zanoktica. Kako je i sama devojka napisala, ovo se dogodilo zbog toga što pribor za manikir nije bio sterilisan.

"Moja mama je uradila nokte u salonu za nokte koji nije dezinfikovao svoj alat i ovo je bio ishod", stoji u opisu ovog klipa.

@destanixo My mom got her nails done at a nail salon that didn’t disinfect their tools and this was the outcome #PepsiApplePieChallenge #fyp ♬ I Hate U - SZA

Na videu koji je odmah postao viralan, u prvom planu su prsti žene koji su bili nalakirani jarko žutim lakom za nokte. Nakon laganog pritiskanja jednog prsta na početku nokatne ploče, gnoj je počeo neprestano da curi, a deo prsta je bio modro crven i natečen.

Devojka je dodala da je pozvala medicinsku sestru da pomogne njenoj mami sa infekcijom, nakon čega je ženi konstatovana paronihija, odnosno infekcija oko noktiju na rukama ili nogama, a područje koje je zaraženo često postaje otečeno, crveno i bolno, i mogu da se formiraju i plikovi puni gnoja.

Uglavnom nije ozbiljno oboljenje, i može da se leči kod kuće. U retkim slučajevima paronihija može biti posebno teška, a ako se ne leči infekcija se može proširiti izvan područja noktiju.

Komentari ispod ovog videa bili su brojni: "Ovo je jezivo", "Verovatno je jako bolno, deluje kao da će da joj otpadne nokat svakog trenutka", "O Bože, šta je ovo i kako se desilo", "Mislim da uvek treba da idete u proverene salone na manikir"...

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:19

depilacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track