UKUSNA I ZDRAVA: Kako da zasladite crnu kafu, a da ne koristite ŠEĆER? Tajna je u OVOM ZAČINU
Foto: Shutterstock

omiljeni napitak

UKUSNA I ZDRAVA: Kako da zasladite crnu kafu, a da ne koristite ŠEĆER? Tajna je u OVOM ZAČINU

Žena -

Šoljica tople, mirisne i neodoljive crne kafe je ono što jutro čini lepšim i razbuđuje nas za sve radne izazove. Neko je voli bez ikakvih dodataka, s mlekom, šećerom, pa čak i puterom, u obliku kapućina - varijacije su beskonačne.

Ukoliko je pijete bez bilo kakvih dodataka može biti prilično gorka, što nekim ljudima i te kako odgovara. Ali, ako spadate u drugu grupu i želite, recimo, da se rešite suvišnih kalorija koje nose dodaci poput mleka i šećera, sigurno da ćete se teško navići na njen gorak ukus.

žena, Gojaznost, hrana, limun, Nož, kafa
foto: Shutterstock

Obično se protiv njega borimo s kašičicom ili dve šećera, a znamo da on nije baš zdrav. Ipak, postoji mali trik kako da kafu učinite manje gorkom i pri tome zdravijom za vaš organizam.

šećer, čokolada, cimet, ekstrakt, banane, namirnice
foto: Shutterstock

Jednostavno joj dodajte cimet. Ne morate se plašiti, cimet neće imati svoj specifičan ukus u kafi i neće preuzeti ukus jer je količina premala za to, ali dovoljna je da prekrije gorke stvari u kafi. Dakle, jednostavno dodate prstohvat cimeta u svoj omiljeni crni napitak i ne morate uopšte da stavljate šećer, jer cimet kafi daje lagano slatkast ukus.

Hleb, kafa, Doktorka
foto: Shutterstock

Osim ukusa, cimet ima brojne benefite za zdravlje. Na primer, sprečava rast šećera u krvi nakon konzumacije jela bogatog ugljenim hidratima. To je dobro za dijabetičare, ali i za sve koji žele da jedu manje šećera. Osim toga, cimet poboljšava kognitivne sposobnosti, što je idealno za savršen početak dana.

(Kurir.rs)

03:08

KOLAČ NA ŽARU: Kako je kurtoš iz Rumunije stigao u Srbiju? (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track