Neko se dosetio da i krompir može da se iskoristi u desertima i hvala mu na tome. Jer mi smo smazali sve, sledeći put pravimo duplu meru.
SASTOJCI:
2 veća krompira
250 g mlevenih lešnika, oraha ili badema
40 g kokosovog brašna
2 kesice vanilinog šećera
50 g šećera u prahu
2 kašike kakaoa
50 g šećera
PRIPREMA:
1. Cele krompire operite i s korom stavite u rernu da se peku na 200 stepeni oko 40 minuta. Za to vreme skuvajte šerbet od šećera i vode. Kad proključa, skinite s vatre i ostavite da se hladi.
2. Krompire ohladite, oljuštite i dobro ispasirajte (kao za pire). Dodajte ohlađen šerbet, kakao, kesicu vanilinog šećera i mlevene bademe. Mešajte da se smesa dobro sjedini.
3. U posebnoj posudi pomešajte kokosovo brašno, šećer u prahu i preostalu kesicu vanilinog šećera. Od smese s krompirom napravite kuglice. Uvaljajte ih u pripremljeno kokosovo brašno i stavite na tanjir.
Kurir.rs/N.B.
Bonus video: