Žena provede 17 dana godišnje, ili tri godine svog života kuvajući ako joj meni čine prosečna jela, koja nisu teška za pripremu. A skoro svaka peta pripadnica lepšeg pola tvrdi da ima vremena i motivacije da se pozabavi i onim zahtevnijim!
Studija u kojoj je učestvovalo 2.000 Britanaca otkrila je da u tipičnoj nedelji kuvari amateri provodu sedam sati i 37 minuta pripremajući svoje obroke. Prosek „kvare“ u Londonu, njima je kuhinja baš draga: uz šporet provode više od devet sati nedeljno.
Na pripremu doručka potroši se 22 minuta, uz kaficu ili čaj traje pola sata. Ručak i večera se, u proseku, duže spremaju – 49 minuta, ali se i brže smažu. U stomak stanu za 23 minuta!
Više od trećine anketiranih priznaje da je njihovo kuvanje „bezbedno“, a 22% svoju hranu opisuje kao „osnovnu“. Ali, čak 18 odsto nalazi način da obezbedi više vremena i svoj stomak počasti nekim impresivnim jelom iz kućne radinosti.
Studija o navikama u kuvanju otkrila je i da je više od trećine anketiranih (35%) provelo više vremena u kuhinji tokom pandemije COVID – 19 nego ikada ranije!
Možda to i nije tako loše, jer ako bi potrošili manje vremena za pripremu hrane, sigurno bi više vremena koristili gledajući tv (to čini 46% odraslih), dok su u zapećku sve više čitanje (31%) i druženje sa porodicom (29%).
Da li i vi svake nedelje provodite ogromnu količinu vremena u kuhinji? Ako je odgovor pozitivan, smanjite malo doživljaj - jednom se živi.
Kurir.rs/Daily Star/B.M.
Bonus video: