LEKOVITI POZDRAV S DALEKIH KARIBA: S ovom voćkom ćete i uživati i ozdraviti, pomoći će vam kod brojnih tegoba, POSEBNO KOD JEDNE!
Foto: Profimedia

pun pogodak

LEKOVITI POZDRAV S DALEKIH KARIBA: S ovom voćkom ćete i uživati i ozdraviti, pomoći će vam kod brojnih tegoba, POSEBNO KOD JEDNE!

Žena -

Cena ananasa više nije visoka kao nekada, a pomoći će vam da se rešite brojnih zdravstvenih tegoba.

Ne predomišljajte se, navalite na zlatne kolutove: tropska voćka poreklom sa Kariba ubrzava metabolizam, pomaže varenje, sprečava pojavu upale mišića. Enzim bromelin koji sadrži je koristan i za rad nervnog sistema, doprinosi boljem i zdravijem izgledu kože i noktiju. Mangan iz ananasa sprečava nastanak osteoporoze, umanjuje bol u zglobovima, snižava krvni pritisak...

kasalj
foto: profimedia

Ananas spre svega treba uzimati kod problema s disajnim organima, posebno plućima. S njim ćete se lakše obračunati s kašljem!

Naučna istraživanja su potvrdila da ova voćka upečatljivog izgleda deluje efikasno i smiruje simptome kašlja, eliminiše sluz, a čak ublažava i simptome ikod pacijenata koji boluju od tuberkuloze.

Dokazano je da ekstrakt ananasa pet puta brže smanjuje količinu sluzi nego sirupi iz apoteka - pacijenti se efikasnije oporavljaju od respiratornih infekcija!

Ananas možete da isečete na kolutove ili kockice i sa slašću pojedete, da ga stavite u blender ili sokovnik i s uživanjem popijete.

Sok, Voće, Zdravlje, Energija, Ananas
foto: Shutterstock

A ako su vam se nagle promene temperature karakteristične za mart i vaša nepažnja prilikom odevanja i sprovođenja mera zaštite od virusa dobro osvetili – napravite mešavninu od meda, ljutih papričica i ananasa. Eliminisaće sluz iz disajnih organa, posebno onu nagomilanu u plućima, brzinom munje, a onima koje muči suvi kašalj će pomoći da nestane.

Naučnici su utvrdili da sposobnost ananasa da deluje na kašalj kod prehlade, angine, bronhitisa, astme potiče od srećne kombinacije jakog antioksidanta bromelina i mangana čiju apsorpciju pomažu vitamin B1, E, fosfor i kalcijum.

Naravno, ananas je i perfektan izvor vitamima C (100 g sadrži 79 odsto preporučene doze na dnevnom nivou), za kojeg znamo da jača imuni sistem i uklanja slobodne radikale, što takođe omogućava bolje funkcionisanje disajnih puteva.

Odmor, Disanje, Uzivanje

Savet plus:

Ako niste sigurni da li je ananas koji želite da kupite zreo, najpouzdaniji metod da to utvrdite je da jednom rukom pridržite ananas, a drugom povučete jedan od centralnih listova. Ako ste uspeli lako da ga iščupate, slobodno ga stavite u korpu.

Kurir.rs/B.M.

Bonus video:

09:25

IVANA SIMIĆ: U Srbiji se od organskih proizvoda najviše proizvodi voće

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track