REŠITE SE NEPRIJATNOG OSEĆAJA ISHRANOM: Namirnice koje smanjuju nadutost stomaka!
Foto: Shutterstock

OBAVEZNO PROBAJTE

REŠITE SE NEPRIJATNOG OSEĆAJA ISHRANOM: Namirnice koje smanjuju nadutost stomaka!

Žena -

Gasove i oticanje kao i vizuelno manji obim struka rešićete pravilnom i zdravom ishranom

Nije lako kontrolisati želju za grešnim zalogajčićem dok pokušavamo da držimo kilograme pod kontrolom. Ali nije sva hrana loša za liniju. Evo kako da izbegnete neke uobičajene zamke, sprečite nadutost i tako smanjite obim struka.

- Bademi su bogati vitaminom E koji je odličan za mladalački izgled kože, a obiluju proteinima i omega 3 masnim kiselinama. Izbegavajte industrijski zasoljene bademe, jer so podstiče nadutost i ograničite unos na maksimalno 20 komada.

Badem, Bademi
foto: Thinkstock

- Šoljica čaja od mente, đumbira ili kamilice odličan je "rasterivač" gasova, koji se mogu skupljati u telu i vizualno povećati obim stomaka.

- Slatko voće poput jabuka i grožđa podstiče nadutost tela, pa je bolje zameniti ih jagodama, malinama i grejpfrutom. Ovo voće sadrži hranjive materije i antioksidanse koji štite telo od raznih bolesti, a sadrže i dosta vode.

žena, Grejpfrut
foto: Shutterstock

- Špargle imaju "probiotički" efekt koji podstiče rad probave i čisti creva. U sto grama špargli nalazi se tek 35 kalorija, pa u ovom specijalitetu možete uživati bez ustručavanja.

- Šoljica nemasnog grčkog jogurta s malo bobičastog voća fina je kombinacija za međuobrok, ali i odličan izvor probiotika koji štiti zdravlje probavnog trakta.

jogurt
foto: Profimedia

- Dijetalni proteini poput belog mesa piletine, ćuretine ili ribe, pripremljeni s malo ulja na roštilju odlični su pokretači metabolizma. Oni pomažu telu da bolje sagori kalorije.

- Papaja sadrži probavni enzim koji ubrzava "prolazak" hrane kroz organizam. Ograničite unos ovog egzotičnog voća na 200 grama po obroku.

papaja
foto: Profimedia

- Kada ste gladni uzmite pola avokada. Ovo voće prepuno je zdravih masti koje će vas zašititi.

- Kad vas uhvati glad popijte čašu obične vode. Dešava se da jedemo jer smo zapravo žedni. Ona je nezamenjiv element u ljudskom telu jer podstiče izbacivanje toksina iz tela, ubrzava metabolizam i probavu.

(Kurir.rs)

00:14

6 DANA JEDE ZDRAVU HRANU, SEDMI JE DAN ZA VARENJE! Livija izgleda TOP, a jede 9.000 kalorija: 6 KROFNI ZA DORUČAK, MAFINI, ČIPS...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track