RADIJE BIH JELA PASTU NEGO NOSILA VELIČINU 0: Napravite kremaste špagete sa LIMUNOM po receptu SOFIJE LOREN!
Foto: Profimedia

ukusno i zavodljivo

RADIJE BIH JELA PASTU NEGO NOSILA VELIČINU 0: Napravite kremaste špagete sa LIMUNOM po receptu SOFIJE LOREN!

Žena -

Recept Sofije Loren prepun je aroma, a priprema se za svega 15 minuta

Sigurno ste bar jednom čuli čuvenu izjavu Sofije Loren: „Radije bih jela pastu i pila vino, nego nosila veličinu 0".

Na sreću, italijanska filmska diva nije morala da se odriče gastronomskih zadovoljstava zarad dobre linije, a osim u profesiji koja ju je proslavila, odlično se snalazi i za šporetom.

Legendarna glumica objavila je dva kuvara u kojima, sasvim očekivano, testenina zauzima centralno mesto. Donosimo vam jedan od njenih najpoznatijih recepata.

pasta, pasta sa limunom
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g špageta
  • 60 g maslaca
  • 3 čena belog luka korica
  • 3 limuna 60 ml soka od limuna
  • 120 ml pavlake za kuvanje
  • so, biber
  • 25 g rendanog parmezana
  • šaka svežeg bosiljka
biljka, bosiljak
foto: Shutterstock

Priprema:

  1. Sitno iseckajte beli luk, narendajte koricu limuna i iscedite sok.
  2. Rastopite maslac, dodajte beli luk i propržite. Dodajte polovinu pavlake za kuvanje i začinite po ukusu.
  3. Dinstajte nekoliko minuta uz povremeno mešanje.
  4. Ubacite skuvanu pastu, pa prelijte ostatkom pavlake.
  5. Dodajte sok i koru od limuna i mešajte da se sve lepo sjedini. Dodajte sitno naseckan bosiljak i pre serviranja pospite parmezanom.

(Kurir.rs/Hellomagazin)

01:22

JEDAN SASTOJAK PRAVI MAGIJU: Ovako se sprema VRHUNSKA PASTA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track