JAK PRITISAK KRVI BOJI NOGE U CRVENO I PLAVO: Prirodnim putem OVAKO ćete najlakše da UKLONITE vidljive KAPILARE (RECEPT)
Foto: Prfimedia

u kuhinji je spas

JAK PRITISAK KRVI BOJI NOGE U CRVENO I PLAVO: Prirodnim putem OVAKO ćete najlakše da UKLONITE vidljive KAPILARE (RECEPT)

Žena -

Uz medicinske tretmane uklanjanja popucalih kapilara, prirodni načini lečenja su sve popularniji, a vaši saveznici u borbi protiv vidljivih crvenih i plavih fleka na nogama mogu da budu i namirnice koje ćete naći na svakoj pijaci ili ubrati u vašoj bašti.

Devojka, Povrće
foto: Shutterstock

Pravilno lečenje popucalih kapilara zahteva posvećenost i vreme. Olakšavajuća okolnost je što mnoge stvari možete da odradite kod kuće, a ako uklanjanju šarenih kapilara koji vam ruže noge ne pomognu namirnice koje vam predlažemo, njihovim korišćenjem će koža, posle redovnog tretmana, svakako biti mnogo elastičnija i mekša!

Svi želimo da budemo i lepi i negovani

Posebnu pažnju na mogućnost širenja popucalih kapilara trebalo bi da obrate gojazne i trome osobe – kod njih su kapilari izraženiji, pa su im neophodni zdrave dijete i vežbanje.

vene, paradajz
foto: Profimedia

Preporučuje se povećani unos vlakana i tečnosti jer sprečavaju pojavu zatvora koji dodatno pogoršava vensku insuficijenciju. I ishrana s manje soli ublažava oticanje nogu povezano sa slabošću vena i pojavu ispucalih kapilara.

Naravno, nemojte da dozvolite da vam izgled nogu i možda početni neuspesi u lečenju, bilo medicinskim bilo prirodnim putem, utiču na samopouzdanje. Kad zrelo razmislite, bolje i kapilari da vas “muče” nego neka ozbiljnija bolest: u 90 odsto slučajeva radi se o estetskom, retko o zdravstvenom problemu!

Celulit, Ženske Noge
foto: Profimedia

Osobe sa svetlom kožom podložnije su popucalim kapilarama (teleangiektaziji) od osoba s tamnijim tenom

Ulje bogato vitaminom E neki rado koriste za tretman ispucalih kapilara. Redovnim nanošenjem negujete kožu, ali i štitite, odnosno regenerišete oštećene krvne sudove. Vitamin E možete da unosite i kao suplement, ali prava pomoć stiže iz kućne radinosti:

* Iseckajte crni luk i pomešajte sa kašikom meda i usitnjenim listovima bokvice. Istopite smesu na pari, pa je stavite na gazu kojom ćete prekriti modricu nastalu od popucalih kapilara.

Med
foto: Profimedia

Držite gazu dva sata na problematičnom području, postupak ponovite najmanje tri puta dnevno.

* Nedozrele semenke graška (sad im je vreme!) dobro izgnječite i dodajte u kašu jedno umućeno belance. Nanesite na mesto gde su popucali kapilari, držite pola sata i isperite hladnom vodom.

* Čistu krpu ili peškir natopite mešavinom jabukovog sirćeta i vode. Stavite na mesto gde su popucali kapilari najizraženiji i držite 15 minuta. U sirće možete da dodate i komad crnog luka, treba u njemu da stoji oko 20 minuta.

Jabukovo sirće
foto: Printksin

* Jednake delove kamilice i hrastove kore prelijte ključalom vodom. Kad odstoji, koristite kao kupku za noge. Ako se kupka jako rashladila, dodajte slobodno tople vode. Možete da umočite i peškir u kupku i stavljajte ga kao oblogu na problematična mesta.

* Ako zahvaćene površine nisu velike, prirodan efekat izbeljivanja možete postići i uz pomoć limunovog soka. Nanesite ga direktno na problematično područje ili dodajte sok u losion za telo koji ćete redovno nanositi na noge, kako biste izbledeli kapilare, ali i ojačali zidove krvnih sudova i smanjili crvenilo.

limun, pete
foto: Profimedia

Savet plus:

Sezona trešanja je pred nama: navalite, bagotvorno deluju na krvne sudove, između ostalog sprečavaju pucanje kapilara na nogama i ublažavaju njihovu vidljivost.

Nije mu sada vreme, ali ovo zapamtite: kao odličan prirodan lek za uklanjanje vidljivih kapilara na nogama pokazao se ekstrakt soka od grožđa. Nanosite ga nekoliko dana na kožu gde su popucali kapilari i oni će se smanjiti ili potpuno nestati.

Dijeta, Grozdje

I ovo je važno: Jače trljanje kože prilikom kupanja ili tuširanja vrelom vodom doprinosi pucanju kapilara. Koristite mlaku vodu, a ako možete da izdržite, ili vam to dozvoljava stanje celokupnog organism – hladnu, sužava krve sudove.

Kurir.rs/B.M.

Bonus video:

00:25

MIONA MARKOVIĆ: Pukli su mi kapilari, visila sam naopačke, glumim striptizetu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track