POSNI NAMAZ OD PEČURAKA: Kada jednom probate, nikada više nećete jesti kupovnu PAŠTETU (RECEPT)
Foto: Shutterstock

ODUŠEVIĆETE SE

POSNI NAMAZ OD PEČURAKA: Kada jednom probate, nikada više nećete jesti kupovnu PAŠTETU (RECEPT)

Žena -

Pašteta od pečuraka ja laka za spremanje, a vi ćete biti nagrađeni eksplozijom autentičnih ukusa koje kupovne paštete nemaju.

Ovo jelo je fantastičan predlog za predjelo ukoliko vam iznenada bane neko društvo. Premažite baget hleb ili krekere i dobićete savršu zakusku.

Pečurke
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • 100 g oraha
  • 50 g posnog majoneza
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • veza svežeg peršuna
  • sok od pola limuna
  • malo svežeg vlašca
  • so, biber
Baget, francuski baget, hleb
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Crni luk iseckajte sitno, pa ga izdinstajte na maslinovom ulju. Potom dodajte izgnječeni beli luk i šampinjone iseckane na listiće.
  2. Kada voda iz šampinjona uvri, sklonite sa vatre i ostavite da se ohlade.
  3. Orahe ispecite na suvom tiganju.
  4. U blender stavite šampinjone sa lukom, orahe, peršun, so, biber, vlašac, sok od limuna i posni majonez.
  5. Sve usitnite i ostavite da se ohladi u frižideru.

(Kurir.rs)

12:32

VAN CIVILIZACIJE: Otišao u penziju, pa se ODMETNUO u šumu! Živi od pečuraka, a NEVEROVATNO ko ga prati u stopu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track