REŠITE SE NEPRIJATNOG MIRISA VLAGE: Vratite peškirima SVEŽINU, MEKOĆU i MIRIS uz pomoć dva sastojka iz KUHINJE
Foto: Profimedia

KORISNO

REŠITE SE NEPRIJATNOG MIRISA VLAGE: Vratite peškirima SVEŽINU, MEKOĆU i MIRIS uz pomoć dva sastojka iz KUHINJE

Žena -

Miris vlage može zgroziti svakoga, posebno ako uzmete peškir kako biste se ujutru obrisali nakon umivanja. Zadržavanje vlage u peškirima dovodi do toga da oni više ne mirišu prijatno, a često se jak miris oseća i nakon pranja.

Kako ne biste dolazili u situaciju da stalno bvacate i kupujete nove peškire, pokušajte da im vratite svežinu uz pomoć sastojaka koje sigurno imate u kuhinji.

žena, Peškiri, Četkice, Brijač, četkica za zube, nakit
foto: Shutterstock

Alkoholno sirće

Prvi sastojak koji vam u eliminisanju vlage može pomoći jeste sirće, i to ono najobičnije alkoholno. Ubacite peškire u mašinu i umesto praška ili deterdženta za veš, sipajte jednu šoljicu sirćeta. Uključite program za otkuvavanje i pustite da radi.

Nakon što veš-mašina opere peškire, izvadite ih i dobro protresite nekoliko puta, pa ih vratite u bubanj. Zatim sipajte željenu količinu praška ili deterdženta, a umesto omekšivača stavite još malo alkoholnog sirćeta.

peškiri, peškir
foto: Profimedia

Ponovo uključite program za otkuvavanje veša i nakon što su peškiri oprani, okačite da se suše na suncu, a još bolji efekat biće ako imate mašinu za sušenje veša.

Soda bikarbona

Svačiji omiljeni sastojak za prirodnu kućnu higijenu jeste soda bikarbona, koju može koristiti ako vam se u peškirima zadržava uporan miris vlage.

Sve što je potrebno jeste da u fioku u koju sipate prašak ili deterdžent stavite pola šolje sode bikarbone, koja je poznata kao efikasna u otklanjanju svih nečistoća i masnoća. Zatim uključite program za otkuvavanje, pa kad završi, izvadite peškire, protresite ih i vratite u mašinu.

Veš, Pranje, Peškiri
foto: Profimedia

Potom sipajte prašak ili deterdžent i opet ih operite na programu za otkuvavanje.

Savet: ukoliko je neprijatan miris vlage vrlo uporan i prejak, onda napravite kombinaciju - prvo izvedite trik sa sirćetom, pa potom i sa sodom bikarbonom.

Takođe, važno je naglasiti da je izbegavanje omekšivača bitno jer će oni lišiti peškire njihove čvrstoće, piše Glossy.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:43

KAKO DO MAJSTORA U VREME KORONE: Ovo su jedini USLOVI da vam kvar bude popravljen u tokom pandemije (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track