OPREZ U POTRAZI ZA LJUBAVLJU: Kad uspostavljate kontakt na društvenoj mreži, OVIH 7 ZNAKOVA upozoravaju da imate posla s VARALICOM

sajtovi za upoznavanje

OPREZ U POTRAZI ZA LJUBAVLJU: Kad uspostavljate kontakt na društvenoj mreži, OVIH 7 ZNAKOVA upozoravaju da imate posla s VARALICOM

Žena -

Dobro je znati znakove koji vas upozoravaju da imate posla s varalicom kada uspostavljate kontakt na nekom od sajtova za upoznavanje.

Netfliksov dokumentarac o prevarantu Tinder podigao je veliku prašinu i naterao mnoge ljude da pričaju o svom iskustvu sa onlajn prevarantima kojeg su kontaktirali, ili oni njih.

lažov
foto: Shutterstock

Prevare se dešavaju, pa je oprez u ovakvoj potrazi za ljubavlju više nego na mestu. Pogledajte uobičajenih sedam znakova koji jasno otkrivaju da neko ko je privukao vašu pažnju nema uopšte čiste namere:

1. Njegova priča je puna nejasnoća

Kada vam neko ispriča priču koja se ne slaže sa prethodnim izjavama, puna je rupa i nejasnoća, svakako je vreme za oprez.

Iako je istina samo jedna, teško je istu izmišljenu priču ispričati dva puta zaredom, pa nedosledni narativi svedoče o tome da nije baš reč o istinoljubivoj osobi.

Laž, Nos
foto: Profimedia

2. Previše dobro da bi bilo istinito

Odmah ste se osetili povezanim sa njim jer je privlačan za gledanje, sebe opisuje kao idealnog muškarca, imate bezbroj zajedničkih interesovanja. voli i istih filmova, ukratko osećate se kao da ste pronašli svoju srodnu dušu.

Često mislite u sebi da je sve ovo previše dobro da bi bilo istinito i verovatno ste u pravu.

3. Izbegava video poziv ili sastanak uživo

onlajn dejt, zoom, onlajn sastanak, video poziv
foto: Profimedia

Ovo je jedan od najvećih upozoravajućih znakova, uzdignuta crvena zastava. Bez obzira na njegov razlog, ako posle mesec dana dopisivanja i dalje odbija vašu ideju da se vidite posle video poziva i insistira na prepisci, vreme je da počnete da se pitate ko se zaista krije iza profila koji koristi.

4. Ne postoji na mreži

Naravno, postoje ljudi koji cene privatnost i nigde se ne angažuju na mreži, ali onda verovatno ne koriste sajtove za upoznavanje na mreži.

Ako ne možete nigde da pronađete osobu sa imenom i prezimenom one s kojom ste stupili u kontakt ni na jednoj društvenoj mreži, neko ko se dopisuje sa vama verovatno nije onaj za koga se predstavlja.

5. Veoma je zainteresovan za vaše finansije

Pare
foto: Arhiva

U početku to ne pominje, ali nakon što izgradite određeni nivo poverenja, počinje da vam postavlja vrlo konkretna pitanja o novcu.

Ako dobronamerno odgovarate, za svog izabranika prikupljate sve više informacija na osnovu kojih on plete plan kako da vas pripremi da mu finansijski pomognete.

6. Tajanstven je u vezi svog života

On namerno ignoriše vaša pitanja o ovome ili vam daje odgovore koji vam ne govore ništa konkretno.

Tačno je da nisu svi onlajn prevaranti tajanstveni, ali to je nesumnjivo jedan od dokaza da ne želi da otkriva previše o sebi i time ne otkriva ko je on zapravo.

7. U nevolji je

Pare, Novac, Posao, Prazni Džepovi, Plate, Džepovi, Sirotinja, Besparica, Ekonomisti

Zarobljen je u nekom gradu ili inostranstvu jer je ostao bez posla, jer mu je majka bolesna, jer je izgubio novčanik... Bez obzira zašto od vas traži novac, pamet u glavu! Nikada ne šaljite novac osobi koju lično ne poznajete.

U suprotnom, kao i mnoge druge žrtve onlajn prevara, sigurno ćete zažaliti zbog toga.

Kurir.rs/Miss7/B.M.

Bonus video:

04:13

PORESKA UPRAVA ČEŠLJA DRUŠTVENE MREŽE! Slike sa putovanja MOGU SKUPO DA VAS KOŠTAJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track