KRATAK VODIČ ZA NOVOPEČENE MAME: Bez OVIH STVARI nikada ne napuštajte kuću ako idete negde sa bebom, pa makar i na 5 minuta
Foto: Profimedia

korisno

KRATAK VODIČ ZA NOVOPEČENE MAME: Bez OVIH STVARI nikada ne napuštajte kuću ako idete negde sa bebom, pa makar i na 5 minuta

Žena -

Čak i kratka šetnja sa detetom je poput mini putovanja. Kao roditelj, morate da imate na umu nekoliko stvari kako biste mogli da "preživite" izlazak van kuće bez suza i nezgoda.

Evo spiska neophodnih stvari koje će biti korisne za šetnju sa detetom i spasiće vas u hitnim slučajevima tokom svakog izlaska.

bebe, kolica, pelena, pokrivanje, vrućine
foto: Shutterstock

Pelene ili gaćice

Prva stvar koja ne bi smela da nedostaje u torbi su pelene. Bez obzira na to da li izlazite sa novorođenčetom, bebom ili sa starijim detetom koje još ih nosi, čak i na "pet minuta" malo iznenađenje može da vam se dogodi bilo kada i bilo gde.

Treba imati bar jednu pelenu sa sobom, ali ako duže izlazite, ponesite sa sobom bar tri kako biste bili mirni.

Tata, Beba, Pelene
foto: Profimedia

Vlažne maramice

Biće korisne ne samo pri promeni pelena, već i za brisanje ruku ili usta, pa čak i za brzo čišćenje presvlaka ili vaše odeće.

Posegnite za sigurnim maramicama, bez štetnih materija, koje neće oštetiti osetljivu kožu čak ni novorođenčeta, npr. one koje su napravljene od biorazgradivog netkanog materijala, u 99% čiste vode.

Vlažne Maramice, Beba
foto: Profimedia

Kesa

Kese mogu da vam budu korisne u mnogim situacijama. Ne samo da će vam sačuvati torbu od prljanja kada je potrebno promeniti odeću vaše bebe, već će se pokazati korisnim i ako nemate kantu za smeće blizu (smanjiće neprijatne mirise).

Podloga

Podloga za presvlačenje, koja se može preklopiti ili smotati, biće korisna pri promeni pelene, ali i u svakom hitnom slučaju - kada želite da presvučete bebinu odeću u automobilu, sednete na trenutak na klupu u parku koja nije previše čista ili podmetnete pod dete dok se igra u pesku.

održivi razvoj, park
foto: Marina Lopičić

Flaša vode

Mala flaša vode vam neće služiti samo da se vi i vaše dete okrepite. Iskoristite je i kada duda padne na zemlju, kada ugazite u blato ili kad se ruke ulepe od lizalice.

Ćebence za hitne slučajeve

Osim očigledne zaštite od vetra ili hladnoće, ćebence takođe možete da iskoristite za udobnost bebe u kolicima (možete ga staviti pod glavu, ili omotati bebine noge s njom) i štitiće je od neželjenih pogleda tokom dojenja.

Dojenje
foto: Profimedia

Dve male igračke

Dve male igračke trebalo bi da zabave bebu nekoliko sati kada niste kod kuće. Uzmite omiljene bebine zvečke, ili lopticu. U šetnji ili na izletu za stariju decu male loptice, automobili, nekoliko blokova ili kreda za crtanje takođe će biti odličan izbor.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

02:59

NIKAO JEDINSTVENI OBJEKAT U NOVOM SADU! Ovo je retko čak i u svetu, DECA će se najviše obradovati

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track