POSNA PROJA S MLADIM LUKOM: Sutra su CVETI, napravite ovo izuzetno ZDRAVO JELO, muškarci će prema OBIČAJU uzvratiti cvećem! RECEPT
Foto: Profimedia

nema slađeg

POSNA PROJA S MLADIM LUKOM: Sutra su CVETI, napravite ovo izuzetno ZDRAVO JELO, muškarci će prema OBIČAJU uzvratiti cvećem! RECEPT

Žena -

Za praznik Cveti vezuju se razni lepi običaji koji su u duhu s prirodom, a nema ničeg boljeg ako vi i vaši bližnji upravo tako započnete dan, uz koji cvetić i uz perfektnu POSNU PROJU S MLADIM LUKOM.

mladi luk, ishrana, zdravlje
foto: profimedia

Sastojci:

3 veze mladog crnog luka

800 g kukuruznog brašna,

1 šolja ulja

mlaka voda

so

Priprema:

1. Očistite i operite mladi luk pa ga isecite i kratko propržite u tiganju na zagrejanom ulju, tek toliko da malo omekša.

2. Propržen mladi luk ostavite da se ohladi, a dotle sipajte brašno u posudu za mešenje i napravite udubljenje. Tada već prohlađeni luk sipajte unutra, posolite prema ukusu i naizmenično ulivajte ulje i malo mlake vode neprestano mešajući.

3. Kad sve dobro izmešate, izradite srednje čvrstu smesu.

testo
foto: Profimedia

4. Uljem premažite tepsiju ili kalupe za pečenje i uključite rernu. Kad se zagreje na 185 stepeni, ulijte smesu i pecite na umerenoj temperaturi. Znaćete da je posna proja sa mladim lukom gotova (dužina pečenja zavisi od kvaliteta vaše rerne) kad u nju zabodete čačkalicu i ona ostane suva.

5. Na oko 10 minuta pečenu proju prekrijte čistom kuhinjskom krpom platnenom, da se prohladi, a da ne izgubi vlagu.

6. Isecite proju na prikladne komade ako ste je pekli u tepsiji, a ako su projice bile u kalupu samo ih složite na tanjir za služenje.

cveće, par
foto: Profimedia

Kurir.rs

Bonus video:

01:09

Proleće u Kini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track