VREME JE DA IZNESETE ONO NAJLEPŠE ŠTO IMATE: Ukrasite USKRŠNJU TRPEZU da se oduševe i deca i odrasli! Nek sluti na RADOST
Foto: Shutterstock

USKRŠNJA TRPEZA

VREME JE DA IZNESETE ONO NAJLEPŠE ŠTO IMATE: Ukrasite USKRŠNJU TRPEZU da se oduševe i deca i odrasli! Nek sluti na RADOST

Žena -

Nema ničeg lepšeg od praznično ukrašenog stola, bogato pripremljene hrane i druženja s porodicom i prijateljima. Pokažite da imate stila i neka sve bude što veselije!

Mesto za kojim se svi okupljamo je svakako sto za kojim obedujemo, a Vaskrs koji nam se približava idealna je prilika da pokažete svoje umeće. Ako vam nedostaje inspiracije za njegovo ukrašavanje, donosimo vam nekoliko saveta...

Iznesite najlepše posuđe i escajg koji imate i koji ne koristite svakodnevno. To važi i za čaše, platnene (ili uskršnje papirne) salvete i podmetače.

Uskršnja dekoracija
foto: Shutterstock

Pobrinite se da za stolom ima dovoljno mesta da komotno sedne svaki ukućanin ili gost.

Koristite poslužavnike na spratove za kolače kako biste dobili na prostoru.

Pre nego što se sedne za uskršnju trpezu, na stolu mora da bude činija sa obojenim jajima i vaza s prolećnim cvećem

Uskršnja dekoracija
foto: Shutterstock

Kad ručak počne, obavezno sa stola sklonite vazu sa cvećem, jer jak cvetni miris ne ide uz ukus spremljenih jela, a zaklanja i pogled. Pomerite na neko vidljivo mesto i činiju s jajima, a bilo bi dobro da pored velikog stola bude i jedan manji, gde ćete staviti sledeće jelo koje poslužujete, a možete na njega da odložite poneki tanjir ili dekoraciju.

Uskršnja dekoracija
foto: Shutterstock

Trpeza za najveći hrišćanski praznik odraz je vašeg duha, mašte i ljubavi. Slavimo praznik radosti, zato ukrasite sto sitnicama koje raduju decu, a i odraslima će biti puno srce. Pored svakog tanjira može da stoji mali zeka, jaje od čokolade ili ručno pravljeni cvet od papira.

Uskršnja dekoracija
foto: Shutterstock

I soba u kojoj se ruča treba da odiše radošću, zato prema sopstvenom ukusu poređajte male činije sa po jednim obojenim jajetom na komode, rasporedite male bukete uz njih, a jaja možete okačiti i na vrbove grančice stavljene u duboku vazu.

Nije važno da li je sve ukrašeno minimalistički ili se šareni. Neka samo vlada dobro raspoloženje!

(Kurir.rs/Lj.J.)

Bonus video:

02:26

IKONE, OFARBANA JAJA, ZEČEVI I UKRASI! LIDIJIN DOM SREĐEN ZA USKRS KAO U BAJCI: Ius je vaskrsao i omogućio svima NOVI ŽIVOT!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track