OČISTITE KUĆU OD DLAKA LJUBIMACA: Ne dozvolite da gosti zbog LINJANJA PSA ili MAČKE ne požele više da vam svrate
Foto: Profimedia

Čist dom bez mnogo muke

OČISTITE KUĆU OD DLAKA LJUBIMACA: Ne dozvolite da gosti zbog LINJANJA PSA ili MAČKE ne požele više da vam svrate

Žena -

Kućni ljubimci u svaki dom unose mnogo ljubavi i radosti, ali i - dlaka! Nepoželjne dlačice se mogu zavući u svaki deo kuće ili stana, a najveći problem predstavljaju one na garniturama za sedenje i tepisima.

Donosimo vam tri jednostavna trika kako da ih se na najbrži i najjeftiniji način rešite.

ljubimac, pas, pas i devojčica
foto: Shutterstock

Brisač za prozore

Ova jednostavna spravica koju koristimo za pranje prozora u domu i automobilu može odlično da posluži i kao sredstvo za uklanjanje dlaka s tepiha i kauča. Sve što treba da uradite je da gumenim delom brisača povlačite po površini kao da perete prozore, ali kratkim potezima, počevši od ivica prema sredini. Guma na brisaču će dlake skupiti na gomilicu, koju posle samo treba pokupiti i baciti u kantu za smeće.

brisač za staklo, brisač za prozore
foto: Profimedia

Gumene japanke

Ovo je odličan sakupljač dlaka kućnih ljubimaca. Prvo operite i osušite japanke. Stavite ih na ruke i povlačite ih po platnenoj površini na kojoj su ostale dlake od mačke ili psa. Sakupite ih na gomilicu, pokupite prstima i bacite. Ako i nakon sakupljanja ostane pokoja neposlušna dlaka, pokvasite dlanove, pritisnite ih na površinu i brzim kružnim pokretima pređite preko tkanine. Tako će i ostatak dlačica biti očišćen.

Japanke, Letnja Obuća
foto: Profimedia

Gumene rukavice

Gumene rukavice koje koristimo za čišćenje doma, osim što štite ruke i nokte od hemikalija, mogu da nam posluže i kao sredstvo za uklanjanje dlaka kućnih ljubimaca. Sve što treba da učinite jeste da ih stavite na ruke i malo čvršćim pritiskom i kratkim potezima sakupite dlake. Ako nakon skupljanja ostane još pokoja sitna dlačica, rukavice lagano pokvasite, istresite ih i kružnim pokretima još jednom pređite peko površine.

Pas, Psi, Mačke, Dlake, Nameštaj, Kućni Ljubimci

Napomena: Nakon svih ovih radnji kauč i tepih obavezno usisajte.

PREKRIVAČ SPASAVA STVAR

Ako imate psa ili mačku, na nameštaj stavite prekrivač koji će skupljati dlake. Njih će i dalje biti po nameštaju, ali u mnogo manjoj meri. Često ga tresite i perite.

mačka
foto: Shutterstock

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:34

Retka ptica našla utočište u Vojodini: Emui potiču iz Australije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja