MNOGIMA OVO NI U LUDILU NE BI PALO NA PAMET, A ZAPRAVO JE SJAJNO: Evo šta će se desiti ako u mašinu za veš ubacite TABLETU ZA SUĐE
Foto: Profimedia

ODLIČAN TRIK

MNOGIMA OVO NI U LUDILU NE BI PALO NA PAMET, A ZAPRAVO JE SJAJNO: Evo šta će se desiti ako u mašinu za veš ubacite TABLETU ZA SUĐE

Žena -

Iako deluje da je mašina za veš nakon svakog pranja čitsta, treba voditi računa o njenon povremenom temeljnom čišćenju, jer verovali ili ne, u delu oko gume ostaci prljavštine i masnoće se i te kako skupljaju. Tada se mogu stvoriti neprijatni mirisi, kao i bakterije, zbog čega je čišćenje bubnja izuzetno važno.

Mašinu za veš bi trebalo posle svakog pranja proveriti i ukloniti talog ili višak vode koji se nakuplja u predelu gume. Međutim, za to nije nužno potrebno posebno sredstvo za čišćenje, nego nešto nešto što većina nas već ima u svom domaćinstvu - zabletu za pranje sudova.

mašina za pranje suđa
foto: Profimedia

Za čišćenje prljavih tanjira, pribora za jelo obično koristimo tablete ili prašak za mašinu za pranje sudova. Međutim, ova hemija je podjednako efikasna i u čišćenju ostataka prljavštine u mašni za veš.

Kako biste očistili mašinu za veš, stavite dve tablete za pranje sudova, na svake dve do tri nedelje, kako bi se temeljno očistila. Tablete treba staviti direktno u bubanj, a zatim (sa zatvorenim vratima) doliti dodatnu vodu kroz proreze za deterdžent sve dok ne bude malo iznad visine donjeg ruba otvora.

Tablete takođe možete prethodno otopiti u toploj vodi, a zatim ih sipati ili upotrebiti prašak za mašinu za sudove. Na kraju treba aktivirati program na 90 stepeni.

Veš Mašina
foto: Shutterstock

Tablete i prašak trebalo bi čak i da pomognu i kod obojene garderobe. Međutim, ovde bi trebalo voditi računa o osetljivim printovima ili nalepnicama, jer mogu postati prozirni s praškom za pranje sudova.

Pored tablete i praška za sudomašinu, izvrsni za čišćenje mašine su sirće, limunska kiselina, deterdžent za pranje sudova i prašak za pecivo, ali samo u slučaju kada koristite jednog od njih.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:43

KAKO DO MAJSTORA U VREME KORONE: Ovo su jedini USLOVI da vam kvar bude popravljen u tokom pandemije (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track