ZBOG ONLAJN LJUBAVNIKA SAM OSTALA BEZ KROVA NAD GLAVOM: Lažni milioner sa interneta PREVESLAO nesrećnu ženu i uzeo joj SVE
Foto: Profimedia

KAO PREVARANT SA TINDERA

ZBOG ONLAJN LJUBAVNIKA SAM OSTALA BEZ KROVA NAD GLAVOM: Lažni milioner sa interneta PREVESLAO nesrećnu ženu i uzeo joj SVE

Žena -

Džordan Aleksander (54) ostala je slomljenog srca kada se njena burna romansa završila, ostavivši je s brdom dugova. Mislila je da je upoznala muškarca svojih snova nakon što se povezala s "milionerom", biznismenom Džejmsom na onlajn sajtu za upoznavanje.

Prevara lažljivca

Samohranu majku dvoje dece, koja živi na Novom Zelandu, okrutni lažljivac je prevario nakon što se prijavio na stranicu 2012. godine.

Džejms je sebe opisao kao vrednog oca koji putuje širom sveta kao železnički konzultant, dok je odgajao svog sina tinejdžera.

dopisivanje, žena, krevet
foto: Profimedia

Osvojio je Džordanino srce rekavši joj da je udovac nakon što mu je žena preminula od raka, tvrdeći da je od tada bio samac.

Ona tvrdi da ju je Džejms privukao svojim pričama o tome da je odan otac, dok ju je impresionirao svojim uspešnim poslom i obasipao je pažnjom.

Džordan o prevarantu

"To nije bila ljubav na prvi pogled, ali je bio privlačan na izuzetan način. Rekla sam sebi da ću da budem otvorena ako ova stvar za onlajn upoznavanje funkcioniše", započela je Džordan.

Zatim je dodala: "Odgajao je svog sina tinejdžera, Majkla, sličnog godinama mojim ćerkama u to vreme, i on mu je bio najvažniji na svetu. Činilo se da je jako želeo spojiti naše porodice, jer mu je porodica uvek bila važna."

"Njegov naglasak bio je vrlo egzotičan, nisam ga mogla prepoznati, bilo je to kao mešavina španskog jezika i južnoafričkog naglaska s čudnim rečima koje su se iznova pojavljivale", dodala je.

Iznuda novca

Nakon što ju je nedeljama mazio i uveravao je da je uspešan poslovni čovek, Džejms je pitao 54-godišnjakinju može li mu pozajmiti 7500 funti za potrepštine za rad. Pristala je spasiti svog novog dečka i bez problema je dobila novac nazad.

onlajn dejt, zoom, onlajn sastanak, video poziv
foto: Profimedia

Džejms je potom ponovno besramno zamolio svoju onlajn ljubavnicu da mu pozajmi više od 20.000 funti pre nego što joj je to vraćeno nazad za nekoliko dana.

Jordan tvrdi da joj je dokazao svoj finansijski status, prevarant joj je čak odobrio pristup njegovim bankovnim računima, na kojem je, kako kaže, imao milione.

Ona je rekla: "Bilo je tamo crno na belo, stanje na njegovom računu je ostalo na 12.218.664 AUD. Nisam mogla verovati. Toliko mi veruje? Bilo je čudno, pogotovo jer je onde imao toliko novca, ali nije se činilo da ima šta skrivati."

Finansiranje prevaranta

Ipak, poput žrtava notornog prevaranta s Tindera, Sajmona Levieva, nečuveni zahtevi za prevelikim količinama gotovine su se tada nastavili.

poruke, dopisivanje
foto: Profimedia

Džordan je na kraju podigla kredite na svoje kuće kako bi finansirala svog dečka, pre nego što su se konačno dogovorili da se sastanu na Havajima, ali Džejms je pitao Džordan može li mu pozajmiti još novca, rekavši da ne može pristupiti svojim bankovnim računima jer mu internet ne radi kako treba dok je radio u Šri Lanki. Džordan mu je potom poslala sredstva, uverena da će joj ih bogati dečko vratiti.

Nikad se nije pojavio

Međutim, njen se svet srušio kada je shvatila da je njen muškarac iz snova zapravo iskusan prevarant nakon što je otputovala na Havaje kako bi ga upoznala, a on se nikada nije pojavio.

Džejms je počeo izmišljati niz bizarnih razloga za nedolaženje, tvrdeći da ga je posao zadržao u Šri Lanci.

Džordan je nastavila: "Rekao mi je da je ovo velika stvar i da će biti poslednja da bi se onda mogao odmoriti i fokusirati na uživanje u životu, ali je počeo izmišljati još izgovora."

putovanje, koferi, kofer
foto: Shutterstock

Prevarant joj je tada rekao da je njegov sin pohađao školu u SAD-u kada je udario uragan, tražeći od nje nešto novca kako bi pomogla tinejdžeru.

Ova 54-godišnjakinja kaže da mu je na kraju dala 75.000 funti, ali se njen muškarac iz snova nikada nije pojavio na Havajima.

Usledele brige i problemi

Bila je ljutita: "Uz ulaganje u dnevne troškove i 140.000 dolara danih Džejmsu, morala sam prodati našu porodičnu kuću da se izvučem iz duga. Morala sam se nositi sa svojom decom i radnim obavezama. Nisam se baš fokusirala na dug i na to kako ću ga vratiti."

Džordan je bila ostavljena da se izvuče iz duga i više se nije čula s Džejmsom, koji ju je ostavio izbezumljenu do danas.

Na kraju je svoju tajnu ispričala svojoj porodici dve godine nakon što joj je dijagnostikovan rak materice, pre nego što je na kraju odlučila napisati knjigu o svom horor iskustvu.

Pouka iskustva

“Stvarno je lako bacati kamenje i osuđivati ​​kada čujete za ljubavne prevare”, rekla je ona.

Tužna žena, zamišljena žena
foto: Profimedia

Džordan je dodala: "Mislim da 'Tinder Swindler' započinje razgovor o tome koliko su ti prevaranti razrađeni. Ako počnemo razgovarati o prevarama s našim prijateljima, porodicom i kolegama na poslu, to će rasvetliti problem. Moramo razgovarati o tome i prekinuti sram o gresima kada smo zaljubljeni, usamljeni i puni poverenja."

"Nemojmo biti tako brzi s osuđivanjem", zaključila je Džordan, prenosi "The Sun".

(Kurir.rs/net.hr)

Bonus video:

01:32

PREVARE SA KRIPTOVALUTAMA: Ovo su glavne zamke u mreži BITKOINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track