PRODUŽITE ROK TRAJANJA SVOJOJ VEŠ MAŠINI: Umesto skupih sredstava za čišćenje sipajte OVO i sprečićete STVARANJE KAMENCA
Foto: Shutterstock

lako i efikasno

PRODUŽITE ROK TRAJANJA SVOJOJ VEŠ MAŠINI: Umesto skupih sredstava za čišćenje sipajte OVO i sprečićete STVARANJE KAMENCA

Žena -

Mnogi nemaju mogućnost da kupuju skupa sredstva za čišćenje i održavanje veš mašina kako bi sprečili stvaranje naslaga kamenca, ili jednostavno zaborave da ih nabave. Shvate da su ostali bez njih baš onda kada su im preko potrebne čarobne tabletice ili prašak.

Ova, kako neko lepo reče - mala sredstva za velike pare, nisu vam neophodna ako izvučete kec iz rukava. Otiđite do kuhinje i iz fioke izvucite kesicu limunske kiseline i vaša mašina za pranje veša će uskoro postati čista kao suza!

Limun, Veš Mašina
foto: Shutterstock

Uvek će vam biti na usluzi: s nekoliko kesica koje ćete da sipate s vremena na vreme u bubanj izbećićete kvarove i skupe popravke. Mašina će da bude čista, a radiće kao sat!

Beli kristali limunske kiseline su izuzetno rastvorljivi u toploj vodi. O tome možda niste razmišljali jer ste naučili da ih koristite kao aditiv u raznim sferama industrijske proizvodnje, najčešće u prehrambenoj industriji. Sastavni je deo raznih začina, prerađenih mlečnih proizvoda, sladoleda, prerađenog mesa i morskih plodova, bezalkoholnih i alkoholnih pića, sirupa...

Devojka, Leto, Sladoled
foto: Profimedia

Možda znate i da je važna komponenta u proizvodnji lekova, aditiv u nutritivnim preparatima, da je sastavni deo sredstava za oralnu higijenu, proizvoda za kosu, tečnih sapuna, dezodoransa... Ali da je dobra i za mašinu za veš!?

Liminska kiselina je zbog odličnih svojstava za skidanje kamenca svoju primenu već dokazala u više grana industrije za tehničke namene, pa slobodno možete da je sipate u svoju mašinu. Uzmite jednu čašu limunske kiseline (kesica limuntusa) i naspite u bubanj veš mašine. Potom ukljućite mašinu na 90 stepeni i pustite da završi ciklus pranja. Sinuće!

Veš Mašina
foto: Shutterstock

Postupak ponavljajte na svaka tri meseca i vaša veš mašina će vam zaista služiti dugo, bez problema!

Kurir.rs

Bonus video:

01:43

KAKO DO MAJSTORA U VREME KORONE: Ovo su jedini USLOVI da vam kvar bude popravljen u tokom pandemije (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track